Tamás ezúttal abból indult ki, hogy egy jó szilveszteri buliban a házigazda is jól érezheti magát, vagyis, ha megfelelően zajlanak az előkészületek, akkor nem kell kétpercenként ugrania, hogy tortavillát hozzon, levest melegítsen, kenyeret vágjon a többieknek.
A receptek tehát nem is annyira összetételükben érdemelnek figyelmet, hanem, hogy is fogalmazzunk…. a kiszerelésükben. És mégsem pálcikára tűzött falatkák, vagy szendvicsek, ahogy azt megszoktuk.
Itt van például ez a finom, virslis-krumplis-majonézes saláta. Készítsünk belőle egy nagy adagot, aztán vegyünk egy hasonlóan nagy halom műanyag poharat – a kisebbik fajtából -, és kanalazzuk bele a salátát! Használhatjuk a saját, kisebb méretű poharainkat is. Ha nem sajnáljuk őket. És ha bízunk a vendégeink… józanságában. Aztán kicsit feldíszítjük a poharakban a salátát, rárakjuk őket egy nagy tálcára, és betesszük a hűtőbe. Az est egy pontján csak előkapjuk, és kész is!
Ugyanígy tehetünk a levessel is, azzal a különbséggel, hogy azt kár lenne hagyni kihűlni, vagyis amolyan vendégfogadó és melegítő célzattal vessük be őket még az est elején.
Az avokádókrémet a rákokkal ugyancsak kiadagolhatjuk, és mindenki akkor eszi meg, amikor megéhezik.
A desszertnél is nagyon jól mutat a bonbonalátétként ismert kis papír, amelyekbe beleporciózhatjuk az apróra, falatnyira vágott süteményt.
Boldog új évet, jó evést és jó ivást kívánunk!
Majonézes virslisaláta (40 perc) Hozzávalók: 30 dkg héjában főtt burgonya, 2 pár virsli, 10 cm-es póréhagyma, kb. 15 dkg majonéz, fél csokor friss petrezselyem, tengeri só.
A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A virslit és a póréhagymát szintén vékony karikákra vágjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük a majonézzel, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízesítjük egy csipet sóval. Kis adagokban, egy-egy karika csemegeuborkával díszítve kínáljuk. |
A Nők Lapja 53. számában két újabb ízletes sütőtök receptet ( Mákos süti szilvalekvárral, Csípős avokádókrém garnélával, Ázsiai gombaleves üvegtésztával ) találhattok!