Aktuális

Villanyautót kapott a brit miniszterelnök

Elektromos MINI-t kapott a brit kormány. A jármű mellett további negyven villanyautót ad át civil tesztelőknek a márka, hogy információkat gyűjtsön a jövőbeli fejlesztéskehez.

Megérkezett a londoni Downing street 10. szám elé az a MINI E, amely ezentúl a brit kormány autóflottájához tartozik. Az elektromos autót Tim Abbott, a BMW-csoport egyesült királyságbeli leányvállalatának ügyvezető igazgatója adta át Gordon Brown brit miniszterelnöknek és Lord Mandelson gazdasági miniszternek.

A jármű csak egyike a BMW-csoport elektromos járműveinek a szigetországban, ugyanis a cég további negyven angol tesztelőnek biztosít MINI E modelleket. A hosszú távú tesztek sorozata az év első felében kezdődött meg az Egyesült Államokban és Németországban, amelyek folyamán bérbe adják az elektromos MINI-ket, hogy így gyűjtsenek információkat a sorozatgyártás megkezdése előtt.

A most átadott kocsik egy évig maradnak tesztelőiknél, akik folyamatosan tájékoztatják majd az autógyár mérnökeit tapasztalataikról, ezzel segítve a további fejlesztéseket, valamint az új technológia széleskörű megismertetését.

Nem véletlen Anglia választása, a brit kormány ugyanis elkötelezett a alacsony-emissziós járművek fejlesztése, gyártása mellett, 400 millió fonttal támogatják az ilyen irányú fejlesztéseket.

A MINI E-be 201 lóerős, 220 Nm csúcsnyomatékú villanymotor kerül, amely az első kerekeket forgatja. 8,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, a végsebességét 152 km/órában maximalizálta a gyártó. A méretes akkumulátor miatt viszont csak két fő utazhat a járművel.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top