nlc.hu
Aktuális
Várakozni tilos!

Várakozni tilos!

Mottó: "Két dolgot útálok az életben: sorban állni, és ha nincs miért sorban állni" (Alec B. Brown humorista)

Az ELMŰ mostantól még az amerikai humoristák kedvence is lehetne. Náluk mostantól sorban állás nélkül lehet intézni a legfontosabb ügyeinket is.

Vannak dolgok, amik minden pénzt megérnek. Téli estéken, kellemes melegben, hangulatos lámpafénynél egy pohár bor, miközben jó könyvet olvas, vagy egy szórakoztató filmet néz az ember – a finom ünnepi vacsora után… S hogy mi kell mindehhez? Legfőképpen energia!

Szerencsére nálunk már szinte mindenki a legnagyobb természetességgel kapcsolja a lámpát, süt az elektromos sütőben, vagy nyúl a távirányító után, ha meg akarja tudni mi hír a világban… Vagyis már-már ösztönös fogyasztók vagyunk, s csak akkor veszünk tudomást a szolgáltatóról, ha valami nem stimmel. Merthogy ilyen is van, hiszen a legnagyobb ellátó hálózatok is meghibásodnak néha és a legbegyakorlottabb számlázásba is becsúszhat egy-egy hiba. Arról már nem is beszélek, amikor mi, fogyasztók vagyunk a „hunyók”, akár a késedelmes befizetéssel, akár a csekkek elveszítésével, netán rossz mérőóra-adatok bediktálásával. S ez utóbbi esetekben aztán jön a telefonálgatása, a keresgélés; hol van hozzánk legközelebb ügyfélszolgálati iroda, hol kell kevesebbet sorban állni.

Várakozni tilos!

 

Az ELMÜ Nyrt. mostantól az ügyintézést is kényelmesebbé tette. Az internetes ügyintézést  – megújult formában – már egy éve sikeresen bevezették, a regisztráláshoz nem kell egyéb, csak a 10 jegyű vevőkód és a 8 jegyű fogyasztási hely azonosító. Ennek a kettőnek a birtokában már korábban is bárki intézhette ELMŰ-s ügyeit a nap 24 órájában. Az ügyfélkapus szolgáltatás egy újabb lehetőséggel bővült: a fogyasztók ezután az általuk megadott időpontra mehetnek ügyeket intézni az általuk kiválasztott irodába. Elég az internetes regisztráció és már mehet is az időpont és helykeresés. Az „Időpont foglalás” funkciók használatával a kiválasztott irodára és ügytípusra megjelennek a szabad időpontok, melyek közül mindenki kedvére válogathat és foglalhat – hetente maximum hármat. Ráadásul – szükség esetén – az időpontok, lemondhatók, illetve módosíthatók is.

Mostantól tehát nincs sorban állás, nincs felesleges kimaradás a munkahelyről, nincs vérnyomás emelkedés, bosszankodás, nincsenek felesleges indulatok. Csak pillantás a naptárra, kattintás az ELMŰ-online-ra, dátum és helyválasztás, aztán néhány perces ügyintézés. Megy minden, mint a karikacsapás. Szerintem világos!…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top