nlc.hu
Aktuális
Bugyiban és alsógatyában a tömegközlekedésen

Bugyiban és alsógatyában a tömegközlekedésen

A hideg ellenére több ezren vetkőztek neki vasárnap az északi féltekén, hogy immár régi hagyománynak eleget téve bugyiban és alsógatyában utazzanak.

A mozgalom 2002-ben indult, New York volt szülővárosa, de akkor még csak heten gatyásodtak le a metrón. Az idén a résztvevők már hat találkozási helyen gyülekeztek az amerikai nagyvárosban, majd szálltak be – még teljes ruházatban – metrószerelvényekbe, ahol aztán komótosan levették nadrágjukat, összehajtogatták és alsóneműben utaztak tovább, mintha mi sem lenne természetesebb. A rezzenéstelen arc eleve elvárás volt és az is, hogy tilos tudomást venni a hagyományos öltözetű utastársakról, főként reakciójukat nem szabad észlelni.  

A mozgalom ideológiája mindössze a “keltsünk derűt közterületen!” jelmondatban összegezhető. Az igyekvés mára nemzetközivé terebélyesedett, az idén összesen 16 ország 43 városában vetkőztek bugyira-gatyára, köztük az igencsak csípős fagyú kanadai Edmontonban, de a szolid magaviseletű Zürichben is akadtak aktivisták. Az ausztráliai Adelaide-ben szintén bugyiztak-gatyáztak, ám ők nem fáztak – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top