Aktuális

Mi lesz a nem kívánt ajándékokkal?

Nem tetszik a nyakkendő? Nem jó méretű a pulcsi? Sokan kapnak olyan ajándékot karácsonyra, amely ezért vagy azért nem teszik, nem jó, ám ezeket ahelyett, hogy kicserélnék, rendszerint inkább megtartják.

Az ünnepi szezon elmúltával sokan kezdenek el gondolkozni azon, hogy mi legyen a fa alá került, de teljesen haszontalan vagy éppen senkinek sem tetsző ajándékokkal. A Kijiji.com és a Chadwick Martin Bailey felmérése szerint azonban az amerikaiak 59 százaléka ahelyett, hogy kicserélné vagy túladna rajtuk, inkább megőrzi, hátha…

A kutatás szerint a válaszadók 60 százaléka nem akarja megbántani az ajándékozót, míg 25 százalékuk szentimentális okokból nem szabadul meg a felesleges holmiktól. 33 százalék túl nagy energiabefektetésnek érzi a nem tetsző ajándék kicserélését, míg 17 százalék túl elfoglalt ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon, 51 százalék pedig abban reménykedik, hogy hátha egyszer mégis talán használni fogja az ajándékot.

A két nem közül a nők vannak többen azok között, akik az ajándékozóra való tekintettel nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot, bár szintén ők azok, akik nagyobb arányban ajándékozzák tovább, amire nincs szükségük. Míg ugyanis a nők 64 százaléka állította, hogy nem akarja megsérteni az ajándékozó érzelmeit, addig mintegy harmaduk adja tovább ajándékként másnak, amit kapott. Ezzel szemben a férfiaknak csak 55 százaléka aggodalmaskodik az ajándékozó érzelmei miatt, és csak 23 százalék ajándékozza tovább, amire nincs szüksége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top