Aktuális

Az internet gyermekei nem szakadnak el a valóságtól

A mai gyerekek nem is ismerik az internet nélküli világot, mégsem kell őket attól félteni, hogy teljesen elszakadnának a valóságtól - ez derül ki egy európai gyerekek körében elvégzett felmérésből.

A Walt Disney Co. által, 3020, 8 és 14 év közötti európai gyerek bevonásával végzett kutatás arra a következtetésre jutott, hogy ezek a gyerekek igényesen válogatnak az interneten, előszeretettel játszanak videojátékokat, vigyáznak a környezetükre, és szeretik a szüleiket. A legújabb technológia és a hagyományos családi értékek sajátos kombinációját tették a magukévá, az internetet pedig játékra, valamint a házi feladat elkészítését segítő segédeszközként használják.

Bár a közösségi oldalak, mint például a Facebook rendkívül népszerűek ebben a korosztályban, a válaszadók közel harmada azt állította, hogy inkább személyesen találkozik a barátaival – bár 44 százalékuk azt is elismerte, hogy az internet megkönnyíti a kapcsolatok ápolását.

10 gyerekből hét játékra használja az internetet, míg a felmérésben résztvevők 59 százaléka a házi feladatához is a világhálóról szerzi az információt.

A kutatásba bevont brit, német, francia, spanyol, olasz és lengyel gyerekek válaszai társadalmi elkötelezettségükről is tanúskodtak: 90 százalékuk szerint ugyanis fontos törődnünk bolygónk állapotával, 74 százalékuk pedig arról számolt be, hogy rendszeresen szelektíven gyűjti az újrahasznosítható hulladékot.

A hagyományos értékekre való fogékonyságuk abból is kiderült, hogy 70 százalékuk fontosnak tartja, hogy valamire gyűjtsön a zsebpénzéből, az általuk legjobban csodált emberek pedig nem mások, mint a szüleik. Az álommunkák is hagyományosak: a legnépszerűbb pályák az állatorvosi, a tanári, az orvosi és a rendőri, valamint a profi focikarrier.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top