Aktuális

Jóban Rosszban: bejön a duplázás?

Ez a hét híre a nézettségi versenyben: a dupla részekkel nyomuló tv2-s szappanopera sosem látott magasságban!

Bajban volt, és bajban van az örök ezüstérmes csatorna, sorra buknak el a saját gyártású műsorai. Nyilvánvaló azonban, hogy nem csupán minőségbeli problémák miatt téved tükörjégre sorban az összes produkció a tv2-n; bizony a stratégia, a programming, a műsorpolitika is hibás a kudarcokban. Itt a bizonyíték: mióta a Jóban Rosszban az RTL-es vetélytárshoz hasonlóan dupla részekkel fut, javulnak az eredményei, most egészen a negyedik helyig jutott, 32% fölötti nézettséget szerezve a női nézők körében!

Jóban Rosszban: bejön a duplázás?

Mielőtt azonban pukkannak a pezsgők, ne feledjük: egyrészt még szélárnyékban autózunk, a régi nagyok és ifjú titánok csak most fognak helyeket a tévében, másrészt pedig az ellenfél a Fókusz, ahol javarészt egyedi mérlegelés, az adott napi témák alapján dönt a távirányítót tartó kéz.

Az viszont kétely nélkül üdvözlendő, hogy a magyar nők megint korrektül párosították a minőséget a mennyiséggel: toronymagasan első az Anyád napja című romantikus vígjáték, természetesen vasárnap este, RTL Klub. Majdnem 44 százaléknyian követték a friss humorral, kiváló színészi munkával felálló mozit, Jane Fonda jutalomjátéka és Jennifer Lopez szerethető, természetes alakítása megérdemelte a győzelmet – csúnyán elverve a tv2-n csatába indított, Tom Cruise-zal zajló Világok harcát.

Anyád napja című romantikus vígjáték Jane Fonda és Jennifer Lopez főszereplésével
Anyád napja című romantikus vígjáték
Jane Fonda és Jennifer Lopez főszereplésével

 

A második hely most is a Barátok közté, de ha a Jóban Rosszban kapcsán óvatosságra intettünk, itt is jegyezzük meg: a korábbi, állandó első helyezett nem csupán a győzelemtől vett hónapokkal ezelőtt búcsút. A 38%-os nézettség kifejezetten gyenge eredmény a produkciótól, összehasonlítva az elmúlt évi számokkal.

Harmadik az RTL Híradója, a következő helyen a már említett módon hajrázó Damu Roland lapogatta a nőket, majd ismét az RTL-es úthenger: Cobra 11, Fókusz, az egyre erősebb Dr. Csont, A Széf, és az élbolyba visszatérésen dolgozó New York-i Helyszínelők, még utóbbi is 31,6%-kal. A tízedik helyre befutó Napló hozta 8:2-re a top10-et, fölényes győzelem az RTL-től, nem meglepő.

Régóta ismételgetjük itt is: a tv2 bajaira csak egy gyökeres változás hozhat gyógyírt. Talán a dupla részek. Talán egy konzekvens műsorrend, minőségi sorozatokkal, végiggondolt és jól helyezett saját műsorokkal. Talán a színvonalas filmek. Rövidesen minden kiderül…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top