Aktuális

Készül a világ legnagyobb jade Buddhája

Vietnam egyik legjobban menő vállalkozója nemrég nyilvánosan is bemutatta azt a hatalmas jade-tömböt, amelyből hamarosan kifaragják a világ legnagyobb jade Buddháját.

Dao Trong Cuong, Vietnam egyik drágakőbányájának tulajdonosan Myanmraban vásárolta meg a 35 tonnás jade-követ 2 millió dollárért. A Buddha, amelyen 50 művészből és szobrászból álló csapat dolgozik majd, 20 tonnás lesz. A vállalkozó szeretne bekerülni művével a Guinness Rekordok Könyvébe.

A 3 méter magas, 2 méter széles és 2 méter vastag kő bemutatóján Nguyen Minh Triet, Vietnam elnöke is beszédet mondott. Cuong szerint a szobor két év alatt készül majd el

A Guinness Rekordok Könyvében jelenleg nem szerepel adat a világ legnagyobb jade Buddhájáról, de a vietnami média szerint a legnagyobb ilyen szobor 2,7 méter magas, és 4 tonna a súlya. Tavaly több vietnami és ausztrál buddhista templomban is bemutatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top