Aktuális

Feltámadás: napi sorozatok és a tv2

Egyenlítés felé halad a kisebbik kereskedelmi tévé, visszatért a Barátok közt, combosodik a Jóban Rosszban. Óriási a kupleráj a nézettségi listán.

Rég láttam ilyen számokat, ezért kezdjük is a végén: az elmúlt héten a 18-49 év közötti tévénéző hölgyek szokatlan arányban szavaztak bizalmat a tv2-nek, amely most is kikapott ugyan az RTL-től, de csak 6:4-re vesztette el a top10-et. Ne feledjük, volt itt már 9:1 is…

A csodafegyver egyértelműen a Jóban Rosszban „duplásítása”, a legutóbbi negyedik hely után már egyenesen dobogós, harmadik pozíciót fogott a napi két résszel futó sorozat: 347.385 percenkénti néző követte a hétfői rész második epizódját, ami már vastagon a Barátok közt nézőit lopja. Utóbbi számára azért vigasz lehet, hogy hosszú hónapok után végre újra első helyen végzett. Szó sincs persze arról, hogy például a Csillag születik 50% fölötti közönségarányát, vagy akár saját korábbi számait hozná: ezt a hetet 35,81%-kal nyerte meg. De nyert.

Jóban Rosszban a legutóbbi negyedik hely után már dobogós
A Jóban Rosszban a legutóbbi negyedik hely után már dobogós

 

A második hely, talán mondani se kell már, a vasárnap esti mozifilmé – A Főnix útja majdnem 360.000 RTL-es női nézőt vonzott minden percben, és meg is hálálta az érdeklődést: dráma, izgalom, mélylélektan, és minden, dramaturgiailag közepesen is indokolt helyen kigyúrt, nedves férfifelsőtestek formájában.

Az élbolyban azonban nem csak a harmadik helyezett szappanoperájával képviselteti magát a tv2, hanem ott van bizony a negyedik helyen is az Irigy Hónaljmirigy révén. Rég láttunk ilyet, több tv2-s műsor is a csúcs közelében – utánuk persze megint jön az RTL-es daráló: Cobra 11, A Széf, az egyre sikeresebb Dr. Csont (legutóbb épp a zöld lobbynak odafricskázva egy izmosabbat), majd a hölgyek örömére a főcímben is megnyerően bazsalygó Flack nyomozóval a New York-i helyszínelők.

AFeltámadás: napi sorozatok és a tv2ztán pedig újabb meglepetés: majdnem 30%-kal kilencedik a tv2 Naplója, és szorosan utána még elkapta a tízedik helyet a szintén vasárnapi (a Napló előtt sugárzott) Tények. Így lesz 6:4 az állás.

Igazi meglepetéshét! Újabb tendenciák kezdenek beépülni: ahogy az elmúlt fél évben sikertörténet lett a vasárnapi mozifilm, ahogy a Barátok közt stabilizálódni látszik egy alacsonyabb nézettségi szinten, úgy tűnik az is egyre biztosabbnak, hogy a tv2-nek bejöhet a duplázás, és hogy tud olyan saját műsort gyártani (nem, nem a Hal a tortánra gondolok), amelyik eséllyel fog dobogós pozíciót.

Az igazi kérdés persze továbbra is az, hogy mi történik mindezzel akkor, ha lesznek új House-részek, Vészhelyzet, ha beindul a Megasztár 5, az X-faktor, és Edit mama is férjet keres…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top