Aktuális

Jégtábláról menekült meg a kutya

Egy lengyel hajó mentett ki egy kutyát egy jégtábláról: az állat már kisodródott a Visztuláról a Balti-tengerre.

A Baltica lengyel legénysége a Balti-tengerből mentett ki egy bajba került kutyát. Amikor egy mozgó alakot láttak a jégtáblán, közelebb mentek, hogy megnézzék, mi az. Ekkor látták, hogy egy kutya egyensúlyoz a jégen, hogy ne essen a jéghideg vízbe.

Adam Buczynsky hajómérnöknek sikerült egy felfújható csónakba segítenie az állatot, akit a hajón paplanba bugyolálva igyekeztek felmelegíteni.

A jégtáblán rekedt kutyát először a Visztula folyó torkolata előtt 100 kilométerre látták meg, de a kivonuló tűzoltók ekkor nem tudtak segíteni rajta. Amikor a Baltica legénysége észrevette, az állat már 24 kilométernyire kisodródott a tengerre. „Jókor voltunk jó helyen” – nyilatkozta a hajó elsőtisztje, Jan Joachim, aki azt is megjegyezte, hogy már sötétedett, amikor észrevették az állatot – Lengyelországban a téli éjszakákon akár -34 Celsius-fokig is lemehet a hőmérséklet.

A hajó legénysége most megpróbálja felkutatni a kutya gazdáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top