Aktuális

Társadalmi problémákat okoz az önmegtartóztatás

Kína virágzó gazdaságú Kuangtung tartományában 30 millió olyan munkás dolgozik, akik az ország más részeiről vándoroltak ide: ám a hatóságok szerint megváltozott szexuális szokásaik számos problémát okoznak.

A vendégmunkások általában otthon hagyják a családjukat, amikor a magasabb fizetést kínáló munka reményében elvándorolnak az ipari körzetekbe. Mivel azonban így a rendszeres szexuális életről is le kell mondaniuk, komoly problémákkal néznek szembe. Csang Feng, Kuangtung tartomány népesedéspolitikáért felelős bizottságának elnöke kifejtette, hogy a munkások a hónapokig tartó önmegtartóztatás után gyakran fordulnak prostituáltakhoz: mivel azonban általában nem rendelkeznek elég információval a biztonságos szexről, gyors ütemben terjednek közöttük a nemi betegségek.

A probléma ráadásul nem korlátozódik a férfiakra: a faluról érkező vendégmunkásnők valóságos kultúrsokkon esnek át a városba költözve. Mivel vidéken szinte ismeretlen a szexuális felvilágosítás, sokan meglepődve tapasztalják, milyen szabados a városi élet – és nem egy hölgy hirtelen sokkal nyitottabb lesz szexuális téren. Sokan modellkedni kezdenek, mások férjhez mennek, de elfogadják, hogy a férjük több ágyast is tart, megint mások pedig internetes szex-chattel egészítik ki a keresetüket. A bizottsági elnök szerint a probléma még alapos vizsgálatot igényel, de tény, hogy a hatóságoknak mindenképp foglalkozniuk kell vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top