Aktuális

Semmi különös a mostani hó

Bár az autósoknak vezetés közben és megállás után is meggyűlik a baja az amúgy gyönyörű hóval, a nemrég leesett mennyiség nem rendkívüli.

Meteorológiai feljegyzések alapján a nemrég lezúdult hó jelentős mennyiségű ugyan, de nem rekord. Vadász Vilmos meteorológus az MR1 Kossuth Rádió tegnap délelőtti műsorában elmondta, hogy hasonlóan erős havazás az elmúlt bő tíz évben többször is előfordult, még Budapesten illetve a főváros környékén is.

7 és 11 éve is lezúdult a hó

2003. január nyolcadikán az OMSZ szakemberei 24 centiméternyi friss hóréteget mértek, míg 1999. február 5-6-án összesen több mint 30centiméter hó hullott. Az elmúlt napokban esett hónak köszönhetően a Mátraszentimrén 60 centis hóvastagságot jelez az Országos Meteorológiai Szolgálat, míg a budapesti Normafánál 40-45 centiméterre hízott a hótakaró.

Ilyen körülmények között mi is alig győzzük kivárni, hogy végre ismét Székely Gyulánál, a tököli reptéren csinálhassunk valami igazán hasznos anyagot a téli vezetésről.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top