Aktuális

Több BMW fogyott, mint Suzuki

Kemény visszaeséssel indult az év a magyar autópiacon. A kisautók visszaszorulása folytatódik, a prémiummárkák viszont jól teljesítenek.

Hatezerről háromezerre

2010. januárjában 2967 darabra csökkentek az autóértékesítések hazánkban, tehát 54 százalék a mínusz a tavalyi 5967 autó után. A visszaesés átrendezte a piacot, sosem látott ranglisták érkeztek a JATO Dynamics autóipari adatszolgáltató cégtől.

Nem látni Suzukit az első tízben

Januárban a legnagyobb darabszámban forgalomba helyezett autó a Skoda Octavia volt. Az autótípusok tízes toplistájában egyetlen esztergomi modell sem szerepel, hiányzik a Swift és a tavaly legnépszerűbb Suzukinak bizonyuló SX4.

Nemcsak a Suzukinál, az egész kiskategóriából hiányoznak a vevők. A januári első tízben egyetlen kiskocsi neve bukkan fel, a Volkswagen Polóé.

Nincs kereslet kisautókra

A márkák rangsorában a személyautókat véve a Volkswagen az első, a Golf és a Polo révén kemény három darab autóval végzett a Ford előtt.

A könnyű haszonjárművekkel együtt a Ford vezet, náluk a Focus, a Mondeo és a Transit is erős.

Nem meglepő, hogy a márkák között is visszaszorult az esztergomi autógyár, a januári darabszámok alapján a BMW is megelőzte a Suzukit.

A legnépszerűbb márkákért kattints!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top