Aktuális

A mentalista visszatért!

Erről fognak szólni a következő hetek nézettségi harcai: jönnek a régi kedvencek, és újra pozíciót fognak.

Az elmúlt héten a 18-49 év közötti, tévénéző magyar nők jellemzően a sorozatokat dédelgették: az első helyezett a Barátok közt lett 41,23%-os közönségaránnyal, a tíz legnézettebb műsorból hat tévésorozat volt.

A második helyre egy butuska, de jókor tálalt mozifilm, az Amerikai taxi került – én azonban többre tartom annál a magyar hölgyeket, hogy ezt a saját döntésüknek tudjam be. Nyilván a megszokás (vasárnap este nyolckor az RTL-es filmet nézzük), és/vagy egy ízléstelen férfi távirányítót elbirtokló akarata eredményezte a percenkénti 403.667 nézőt. Annál megérdemeltebb a már hosszabb ideje emelkedő Dr. Csont harmadik helye, egyre ötletesebbek és humorosabbak a bemutatott részek.

Negyedikként meglepetésre egy csütörtökön 21:25-kor, azaz egyáltalán nem prémium időpontban kezdődő film, a Cuki a sütid futott be (a cím magyarításáról inkább nem szólnék), jobb közönségaránnyal, mint az első helyezett Barátok közt. Ötödik a Fókusz, a hatodik pedig a duplarészes Jóban Rosszban, utóbbi egyúttal az első tv2-s produkció a listán.

Nincs is sok ilyen, egyébként, hiszen megint RTL-s műsorok következnek: Vacsoracsata, majd nyolcadikként az új évaddal jelentkező, kedvenc mentalistánk, akit Flack nyomozó követ a New York-i Helyszínelőkkel. Tízedikként még befért egy House-ismétlés, így lett 8:2-re az RTL-é a heti top10.

A tendencia egyértelmű: a viszonylagos szélcsend után visszajönnek a régi és új kedvencek, Patrick Jane már gondolatot olvas, de lesz itt még Kovac doki meg friss Gregory House is, mind-mind az élboly felé tartva. A meccs pedig köztük dől majd el – az olyan, csodafegyvernek szánt műsorok, mint a vergődő Hal a tortán (24. hely), vagy épp a most debütált Frizbi (20. hely) a jelek szerint ezt a küzdelmet érdemben nem fogják, nem tudják befolyásolni.

Egy teljesen szubjektív, személyes ízlésen alapuló megjegyzést a végére: őszintén sajnálom, hogy a finom humorú, aranyos és romantikus Randiguru vasárnap este a tv2-n csak a 13. helyig tudott kapaszkodni. Mikor a barátnőmmel néztük, meg voltam győződve róla, hogy a számok azt fogják mutatni, hogy sokan tettek még így. Hát mi van veletek, lányok, tényleg ennyivel jobb volt az Amerikai Taxi? Ne már!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top