nlc.hu
Aktuális
23. Fordját fogyasztja a leghűségesebb női sofőr

23. Fordját fogyasztja a leghűségesebb női sofőr

1929-ben vette első Fordját, 81 évvel később a huszonharmadiknál tart. Ír hölgy, márkahűség, Ford. De hogy jön a képbe Eddie Murphy?

Nincs jobb reklám egy márka mellett, mint az elkötelezett és elégedett vásárló. A Fordnak van egy ilyen kincse. Az Írországban található Galway-ben élő Mrs. Eileen Lovett 1929-ben vette meg élete első Fordját a Higgins Motorparknál, és a hét elején vette át 23. Fordját, egy Focus-t, amelyet ezúttal lányának vásárolt.

Az idén novemberben 99. születésnapját ünneplő Mrs. Lovett 12 éves korában ült először a volán mögé Clifdenben, ahol családja a kisváros egyetlen pékségét üzemeltette. Még általános iskolába járt amikor élete első önálló útjára indult: édesanyja küldje el vajért a család módosított T-Modell furgonjával.

17 éves volt, amikor 1929-ben, 198 fontért megvette első autóját, egy Ford 14.9-est a Higgins Motorpark-nál, és innentől kezdve mind a márkához, mind kereskedőjéhez hű maradt. Eileen a következő két évben több ezer mérföldet furikázott a környék hoteleit, iskoláit pékáruval ellátva.

Ekkor a 19 éves lány Dublinba költözött, ahol nővérnek tanult a Jervis Street-i kórházban, majd hét év múlva férjhez ment egy általános iskolai tanárhoz. Valahányszor a családnak új autóra volt szüksége, mindig Higginsékhez tért vissza egy újabb Fordért, s még ma, 98 évesen is fel tudja sorolni mind a 22 korábbi Fordját, azok rendszámát is beleértve.

Az újságírók kérdésére, miszerint melyik volt a legjobb autó amit valaha vezetett 1929 óta, mosolyogva felelte: “Természetesen a most vásárolt Focus. Csodálatos autó.”

Korábbi Fordjairól anekdotázva elmesélte, hogy mindig is odavolt az autózásért. 1935-ben, amikor egy évet Londonban töltött nővérként dolgozva, annyira hiányzott neki otthon hagyott autója, hogy két alkalommal is Fordot bérelt, csak hogy élvezhesse a vezetést, noha ezt akkor fizetéséből nehezen engedhette meg magának.

“Manapság ritka az ilyen fokú elkötelezettség és márkahűség. Eileen valószínűleg a legrégebbi Ügyfelünk Írországban, de az is lehet, hogy az egész világon” – fogalmazott Eddie Murphy, a Ford írországi ügyvezetője, majd boldog, nagyszerű élményekben gazdag éveket kívánt Eileen-nek és családjának. Alan Mulally, a Ford világszintű vezérigazgatója személyes levélben köszönte meg a hölgy Ford iránti bizalmát. 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top