nlc.hu
Aktuális
A világ legszebb meleg pasija dél-afrikai – Fotóval!

A világ legszebb meleg pasija dél-afrikai – Fotóval!

A dél-afrikai Charl Van den Berg nyerte a Worldwide Mr. Gay elnevezésű, homoszexuálisoknak rendezett világversenyt Oslóban.
Charl Van den Berg
Charl Van den Berg

A fokvárosi étterem-tulajdonos az utolsó körben tizenkilenc versenytársát utasította maga mögé. A négynapos, homoszexuálisok számára rendezett szépségverseny célja az volt, hogy megtalálják azt a jelöltet, aki „felelősségteljesen, nemzetközileg is képviselheti a közösséget az egyenlőség és emberi jogok témakörében”.

Tore Aasheim, a szépségverseny producere szerint „a legnagyobb probléma a tudatlanság – sok ember még mindig nem tudja, mit is jelent melegnek lenni”. Eric Butter, a verseny főszervezője elmondta: meg akarják értetni a fiatalokkal, hogy melegségükkel nincs semmi baj, a szülőknek pedig segíteni szeretnének, hogy átérezzék gyermekük helyzetét. Annak ellenére, hogy egyre több országban engedélyezik a házasságot vagy az örökbefogadást az azonos nemű pároknak, még mindig nagyon sok homoszexuálisnak kell világszerte hátrányos megkülönböztetéssel, zaklatással vagy a bebörtönzés veszélyével együtt élnie.

Ha közel-keleti, afrikai és ázsiai országokból származó versenyző el sem utazott a norvégiai döntőre, mivel féltek a hazájukban rájuk váró megtorlástól. Nagy volt a zűrzavar a kínai versenyző, a végül negyedik helyezést elért Hsziao-taj Muji (Xiaodai Muyi) körül is, részvételét ugyanis meg akarták akadályozni hazájában. A huszonhat éves férfi végül mégis elutazott a versenyre, hogy „példát mutasson másoknak, és kínai melegek százezreit bátorítsa mássága vállalására”. Kínában az azonos neműek házassága még mindig társadalmi tabunak számít.

Fotó: gotravel24.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top