Aktuális

Magyar találmány városi közlekedéshez

Érdekes újdonsággal jelent meg egy magyar vállalkozás. Új típusú egykerekű kerékpárt találtak ki. A Huni-rex minden eddiginél nagyobb sebességet kínál az egy keréken járók számára.

Már a gyártósoron vannak annak a magyar találmánynak az első darabjai, mely forradalmasíthatja az eddigi egykerekűek piacát. A leginkább cirkuszokban látott, kisebb sebességre képes egykerekűk mellett a Huni-rex azon közlekedni vágyók igényeit szolgálja ki, akik egy, a biciklinél kisebb, kompakt eszközzel szeretnének gyors sebességet elérni.

A Huni-rex elsődleges megkülönböztető jegye ugyanis, hogy áttételes a hajtása, melynek köszönhetően egy hajtásra háromszor annyi távolságot képes megtenni, mint hagyományos társai. A járművet a nagyobb sebesség miatt fékkel is felszerelik.

Elsődlegesen nem hazánkban akar a gyártó hódítani vele, hanem azokban az országokban – Egyesült Államok, Kína és Japán -, ahol hagyománya van az egykerekűzésnek. A termék várhatóan 2010 szeptemberében kerül a hazai boltokba, fogyasztási ára nagyjából 400 euró (110 ezer forint) körül lesz.

A videóért kattints!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top