Aktuális

Lista a legbiztonságosabb autókról

Rangsort közölt az Euro NCAP a törésteszt-feltételek szigorítása óra elért eredményekről. A legjobb minősítést egy nem is túl nagy autó kapta, remekeltek a hibridek és egy koreai kisautó is nagyon elöl végzett.

Az öt legjobb: heten vannak

Értékes rangsort adott közre az autóklubok, közlekedési minisztériumok és fogyasztóvédelmi szervezetek támogatásával működő európai autózúzó szervezet. Az Euro NCAP (New Car Assessment Programme – újautó-vizsgálati program) összeállította a normák szigorítása óta tesztelt autók toplistáját.

Az új rendszerben mért eredmények alkalmasak egy autó általános életvédelmi képességeinek megítélésére, mivel a fejtámlák kialakítását és a gyermekbiztonsági rendszerek működését is értékelik.

A ranglista az öt legjobb eredményt tartalmazza, de az ötödik helyen adódó holtverseny miatt összesen hét autótípus szerepel rajta. A Toyota az egyetlen márka, amely a Prius és az Avensis révén két autóval is bejutott a legjobbak közé.

A teljes listáért kattints!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top