Aktuális

Flitter: új divat, technikafüggő szingliknek

Kanadában a Valentin-napot megelőző héten tartották az első Flitter-partikat, amelyek egyesítik a társkereső rendezvények és az internetes társkeresés előnyeit.

A Flitter név a Twitter és a flört szavak összevonásából keletkezett, és hűen kifejezi a partik lényegét: a résztvevők mindegyike egy számot visel, és a parti folyamán érdeklődve mered a mobiltelefonján levő Twitter-alkalmazásra.

„#129 nagyon dögös vagy, de a #152 is jól néz ki.” – ilyen, és ehhez hasonló üzenetek jelentek meg a torontói, vancouveri, ottawai és montreali partik helyszínén felállított óriáskivetítőn – a lelkes twitterezők így próbálták felkelteni egymás érdeklődését. A résztvevők közül egyébként többen azért mentek el a rendezvényre, mert szerették volna látni, hogyan működik mindez a gyakorlatban.

Will Lam, az egyik megkérdezett partizó szerint a képernyőre írt üzenetek nem működtek olyan hatékonyan, mint a személyes kapcsolatteremtés, sőt, akadályozták is az utóbbit. Mások szerint viszont a nyilvános twitterezés jó lehetőség azoknak, akik egyébként nem szívesen mennének oda egy lányhoz, mert félnek a direkt elutasítástól. Az egyik lány például arról számolt be, hogy számos meghívást kapott a képernyőn keresztül, és már azt is kitalálta, kinek fog válaszolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top