Szerencsére kapkodásra semmi ok, még van időnk a fürdőruhaszezonig, ráadásul a kilók vesztésénél is nagyon fontos a fokozatosság. És persze az, hogy első lépésként próbáljuk a leghizlalóbb ételeket kerülni, például tartózkodni az édességtől, a zsiradékoktól és a fehér lisztből készült étkektől.
A rizs nagyon jó választás, mert van benne energia, mégsem hízunk meg tőle. Nagyon változatosan készíthető, így ehetjük délben és este is.
Ez az indiai ihletésű, fűszeres, illatos, hagymás rizs kiválóan alkalmas főételnek is, és magunkkal vihetjük egy dobozkában a munkahelyünkre.
A túróval töltött paradicsom szintén nagyon könnyű fogás, ráadásul elkészíteni sem nehéz. Ha az előző, fűszeres rizzsel fogyasztjuk, úgy is nagyon jó, de mindkettő élvezetes külön is.
Télen sokan hozzászoktak az édességhez, ezért az édes ízektől nem szívesen szakadnának el. Nekik tökéletes megoldás lehet a joghurtos ribizlihab vagy inkább a ribizlis joghurthab. A joghurt nagyon jó alapja a desszerteknek, mézzel édesítve nem hizlal és nagyon egészséges. Aki a ribizlit túl savanykásnak találja, választhat más mélyhűtött gyümölcsöt is.
Jövő héten újabb „alakformáló” recepteket ajánlunk.
Jó étvágyat!
Illatos hagymás rizs (50 perc) Hozzávalók: 3 közepes fej lila hagyma, 2 ek. olívaolaj, 1-1 szegfűszeg és ánizs, 4 szegfűszeg, 20 dkg jázminrizs.
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Lábosban, az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst is. Pár percig tovább pirítjuk és felöntjük 1,6-szoros forró vízzel. Beletesszük a fűszereket, ízesítjük sóval, és fedő alatt készre pároljuk. A tűzről lehúzva, a fedőt rajta hagyva 10 percig pihentetjük, végül kivesszük a fűszereket, és a rizst villával összekeverjük. Tipp: Barna rizzsel készítve még egészségesebb, de ilyenkor megnő a főzési idő! |
A Nők Lapja 9. számában még kettő alacsony kalóriatartalmú, ámde ízletes fogás receptjét (Túróval töltött paradicsom, Ribizlis joghurthab) találhatjátok!