Aktuális

DJ Nagyi, a legújabb partisztár

Franciaország legdivatosabb DJ-je nem más, mint egy 69 éves brit nagyi - az idős hölgyet az ihlette az imázsváltásra, hogy elkísérte az unokáját egy szülinapi bulira.

Leopárdmintás cuccok, napszemüveg és nyugdíj – így fest a párizsi partik legújabb sztárja, a 69 éves brit Ruth Flowers. A régi vágású slágereket az electrobeat-tel keverő nagyi már a Cannes-i filmfesztivált kísérő zenés bulikon is fellépett.

„Akkor kezdődött minden, amikor az unokámat elkísértem a születésnapi bulijára egy diszkóba. A kidobóemberek alig akartak beengedni, de végül sikerült bejutnom, és bár iszonyú zajos volt minden, és a fények is zavartak, be kellett látnom, hogy hatalmas energiák keringenek egy ilyen helyen.” –  emlékszik a kezdetekre.

Ruth Flowers
Ruth Flowers

 

Flowers asszony egyébként képzett énekes, bár eddig inkább a zenének a templomi énekektől a régi vágású popzenéig terjedő tartományában volt otthon. Saját bevallása szerint korábban fogalma sem volt az elektronikus zenéről, de amikor a diszkó-élmény hatása alatt elhatározta, hogy DJ lesz, Aurelien Simon francia producer segítségével kidolgozta saját stílusát. Ma Abbával, Queen-nel és Rolling Stones-szal fűszerezi elektronikus szettjeit.

„Viccnek indult, de aztán komollyá vált a dolog” – mosolyog a brit diszkónagyi, majd elmeséli, hogy négy évébe telt, amíg mindent megtanult új hivatásáról, és öltözködési stílusát is az új munkához igazította. Barátai kezdetben szkeptikusan fogadták az imázsváltás hírét, de a család mindenben támogatta a nagymama új hobbiját. Ruth Flowers most egy kislemezen dolgozik, amely tavasszal kerül majd a lemezboltok polcaira, és még mindig elcsodálkozik, amikor a diszkólátogató fiatalok megvallják: egyfajta példaképnek tekintik. „Azt szoktam válaszolni nekik: ne akarjatok olyanok lenni, mint én. Legyetek saját magatok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top