Aktuális

Megmenekült a csődtől Annie Leibovitz

Megállapodásra jutott egy befektetési céggel, így nem veszíti el világhírű felvételeinek szerzői jogát Annie Leibovitz fotóművész.

A súlyosan eladósodott fényképész a Los Angeles-i Colony Capital nevű céggel kötött egyezséget. “A megállapodás lehetővé teszi számomra, hogy folytassam a munkámat, és megőrizzem az archívumomat” – mondta a 60 éves Leibovitz a Financial Times (FT) című brit napilapnak.

Az FT szerint a világhírű fotográfus átfogó hitelhez jutott a Colony Capitaltól, amely a megállapodás értelmében Leibovitz egyedüli hitelezője lesz. A híresség oly mértékben eladósodott, hogy félő volt, elveszíti közel 100 ezer felvételének és csaknem 1 millió negatívjának szerzői jogát.

Megmenekült a csődtől Annie Leibovitz

Annie Leibovitz a hetvenes évek óta hírességek százait fotózta, a kamerája előtt álló ismert emberek listáján John Lennon, II. Erzsébet brit királynő, a terhes Demi Moore, legutóbb pedig az Obama család is szerepelt.

A fényképész korábban az Art Capital nevű hitelezőtől vett fel rövid távú kölcsönt, hogy törlessze 24 millió dolláros adósságát.  Képei mellett három New York-i ingatlanát is fedezetül kínálta. A fotós képeinek értékét korábban 40 millió dollárra becsülték, és házait is hasonló összegre tartották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top