Aktuális

Nekem kevés a szex, mit tegyek? – Soma Mamagésa válaszol

Bevallom, azt szeretem, ha mindennap együtt lehetek a szerelmemmel, így vagyok kiegyensúlyozott, boldog, akit szeret és kíván a partnere. Ám a párommal az együttléteink gyakorisága fokozatosan csökken…

Kedves Soma!

Egy éve vagyok együtt egy édes, helyes pasival. Amióta ismerem, mindig is azt gondoltam, ő lesz az, akivel együtt élem le az életem. Valami azonban az utóbbi időben kezd fokozatosan elromlani – igen, a szex az, már megint! Bevallom, azt szeretem, ha mindennap együtt lehetek a szerelmemmel, így vagyok kiegyensúlyozott, boldog, akit szeret és kíván a partnere. Ez adja a biztonságomat és az örömömet. Ennek ellenére – vagy lehet, hogy éppen ezért? – az együttléteink gyakorisága fokozatosan csökkent. Most már csak heti egy-két alkalom.

Nekem kevés a szex, mit tegyek? - Soma Mamagésa válaszol

Arra hivatkozik, hogy sok munkája lett – ez igaz is, két hónapja új állása van, ami eléggé igénybe veszi –, továbbá szerinte kell időt hagyni arra, hogy megkívánjuk egymást – szerinte a napi szerelmeskedések monotonná tehetik a szexuális életet. Próbálom megérteni őt is, mert nagyon szeretem, de az igényeink e tekintetben eléggé másak, és kétségbe vagyok esve, hogy megoldhatjuk-e valaha is ezt a súlyos problémát.

Köszönöm válaszodat:

Adri

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu  

 
Kedves Adri!

Fotó: Sanoma Archív/Dömötör Csaba
Fotó: Sanoma archív/Dömötör Csaba

Nagyon örülök a levelednek, mert amilyen rövid, olyan esszenciális, és több tipikus életérzést, gondolkodási mintát is megmutat. A legelső, amire reagálok, az nem is a szex, hanem a függés veszélye. Hiszen ha elhiszed, hogy a pasid mindennapos visszajelzése és a vele megélt szex adja a biztonságodat és az örömödet, akkor, drága nőtársam, elindultál a lejtőn, hogy egy nyomorult rabszolgává alázd magad. Csakis az lehet autonóm, felnőtt ember, aki önmagában találja meg a biztonságot és az életörömöt – akkor is, ha épp nincs társa, mi több, akkor is, ha olyan embert fog ki, aki direktben bántja.

Amennyiben önálló, erős és kiegyensúlyozott felnőtt nő szeretnél lenni, barátkozz meg azzal a gondolattal, hogy csak a magadba vetett és benned levő biztonság adhat igazi biztonságot. Arról nem is beszélve, hogy megszámlálhatatlan, mérhetetlen örömforrás, szépség vesz minket körül. Ha megtízszereződnék is, csak egy icipici morzsa szeletkéjét lennék képes ennek a millió örömöt adó lehetőségnek megélni, ami a világban van. Még hogy ezt egy férfitól várni?!

Természetesen fontos a páromtól kapott sok-sok öröm, de amikor ő nincs, akkor is bőséggel lehet örömforrást találni. Föl is teszem neked a következő kérdéseket: Örömödet leled a munkádban? Vannak benne olyan részek, amelyeket igazi kihívásnak élsz meg, amelyekben megmozgathatod a képességeidet? Van hobbid, amelyben elmerülsz, feloldódsz és szárnyalsz? Vannak terveid? Mennyi időt töltesz a barátaiddal? Mennyit sportolsz, mozogsz? Ha ezek hiányoznak, akkor igazából nincs saját életed, nincsenek saját élményeid. Az esetek többségében ilyenkor az a jellemző, hogy az egyik fél elkezd rácsimpaszkodni a másikra, az ő életét élni, az élményeit magáévá tenni, a másiktól függni.

A szerelem első néhány hónapja őrület, beindul a hormonháború, a szerelem kémiája. Hirtelen nagy energiák mozgósítódnak, hatásukra csökken az alvásigény, és persze az egekben van a libidó. Ám idővel a tombolás csökkenni kezd, majd el is múlik, az agy hozzászokik. Ha nem így lenne, megőrülne az ember, ezért rendjén való, hogy egy idő után csitul a szex utáni vágy. Főképp úgy, hogy a szerelmed elkezdett egy új munkát, ami igen sok energiát von el az embertől. Sőt, az is lehet, hogy a párod alapvetően nem olyan heves vérmérsékletű, mint te. Ez akkor derül ki, amikor lecseng a szerelem kémiája, ami általában a 2 év. Ahhoz ti még túl kevés időt töltöttetek együtt, hogy erre választ kapj. Kérdés, mennyire hangolódhat egymásra két ember a vérmérséklet tekintetében… A gondolkodás talán erre is kihat – neked ezt érdemes most megragadnod! De a másikon direktben nem változtathatsz, csak saját magadon, ami által ő is változhat. Gondolom, számodra is nyilvánvaló, hogy minél jobban követelőzöl, annál kevésbé éred el a célod. Egy elégedetlen, folyton morgó nő csak taszítja a férfit. Viszont azt is megértem, hogy heti egy-két szexszel nem tudsz megelégedni, ez valóban elég kevés, főleg egy ilyen friss kapcsolatban.

A következőket javaslom:

• Ne emlegesd neki többet a „kevés a szex” témát, mert ezzel csak stresszeled őt.

• Időnként csalj egy kicsit: reggel húzd fel az órát fél órával korábbra, és használd ki a tuti reggeli erekciót. (Akkor még alig van észnél, az ösztön meg működik…)

• Lesd el a kozmetikusodtól az arcmasszázst, és esténként masszírozd meg az arcát, ha szereti, a testét, a lábát is. Segíts neki, hogy ellazuljon! Ilyenkor egy férfi nem szereti, ha a nő sokat beszél; ha azt szeretnéd, hogy a szerelmed energiaszintje növekedjen, akkor élvezd azt, hogy adhatsz!

• Kösd le magad olyan elfoglaltságokkal, amelyeket igazán élvezel! Sportolj (szinte) mindennap!

• Vágj bele új dolgokba! Élvezd az önálló döntéseidet, lépéseidet!

• Maszturbálj! Azt viszont érdemes magadban tudatosítani, hogy a punci az a szerv, amelynek minél többet adsz enni, annál éhesebb.

• A jóga szó jelentése iga. Önmagunk uralma, önmagunk tartása. Amikor eljutunk arra a szintre, hogy nem a vágyaink rángatnak minket, hanem mi uraljuk őket, és használjuk föl ezt az energiát arra, amire csak akarjuk.

Fogd fel az egészet valamiféle kísérletként, olyannak, amiben saját magadról is kaphatsz új információkat. A változás olyan, mint egy útelágazás: eddig mentél a magad megszokott útján, és hirtelen rákanyarodsz egy másikra. Nézzük meg, az mit hoz!

Minden jót!

Soma Mamagésa

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top