Aktuális

Sztárok őszintén: mit üzennek 16 éves önmaguknak?

Ha lehetőséged lenne egy levelet küldeni 16 éves önmagadnak, mit írnál benne? Lenne olyan, amit másképp csinálnál? Megtiltanál magadnak néhány dolgot? Megkérdeztünk hat közéleti embert, ők mit mondanának, ha találkoznának kamaszkori önmagukkal.

Vámos Miklós
író

Sztárok őszintén: Mit üzennek 16 éves önmaguknak?1. Ne foglalkozz a Gerilla együttessel!
2. Ne törődj vele, hogy a tanáraid gyakran ellenszenvesnek találnak!
3. Még ne küldözgess novellákat az irodalmi lapoknak, csodagyereknek nem olyan jó lenni.
4. A párválasztást nyugodtan elhalaszthatod a harmincas életéveidre.
5. Ne légy már ennyire elégedetlen önmagaddal, majdcsak lesz, aki így is elfogad.

Sztárok őszintén: Mit üzennek 16 éves önmaguknak?Verebes István
író, színész, rendező

Ne légy türelmetlen! Hidd el, ez egy hosszú távú pálya! A munka majd mindenre megtanítja az embert, ha elég szorgalmas, és van kitartása. Légy szívós, és a legfontosabb, hogy ne add fel, bármilyen nehéz is! Vigyázz az idegeid épségére! És a nők miatt ne izgulj, nem kell úgy kepeszteni értük! Hidd el, jönnek majd úgyis!

Popper Péter
pszichológus

Sztárok őszintén: Mit üzennek 16 éves önmaguknak?

Harmincéves korodig azt csinálsz, amit akarsz. De azután már tudnod kell, hogy a világ abszurd, amin vagy kétségbeeshetsz, vagy röhöghetsz. És vigyázz, hogy ne rekedj meg középen. Vagy menj le az egzisztenciális nullapontra, vagy törj fel. A fontos, hogy lényegében független legyél mindenféle főnöktől.

Geszti Péter
reklámszakember, dalszövegíró, énekes

Sztárok őszintén: Mit üzennek 16 éves önmaguknak?„Kedves Peti! Ne aggódj, megéred, hogy lányod születik! Vagy inkább aggódj, hogy milyen lesz a világ, amelybe érkezik! Én ezt ma ugyanúgy nem tudom, mint ahogy te sem tudtad 16 évesen, hogy a tankok hamarosan kivonulnak, a bankok meg be. Nyaralj sokat, hogy megtanulj élni a szabadsággal! Légy vagányabb, olvass, szeress, zenélj többet, ne félj tévedni, majd én elnézést kérek miattad! Pénz miatt ne fájjon a fejed, keress meg egy Bill Gates nevű szemüveges fickót Amerikában! Ha bevesz, mindenkit meghívhatsz majd ebédelni Magyarországon – mindennap. Ha nem, akkor tanulj meg kínaiul! Már itt vannak a spájzban.
Üdv: Péter”

Schäffer Erzsébet
a Nők Lapja újságíró-főmunkatársa

Sztárok őszintén: Mit üzennek 16 éves önmaguknak?Megölelhetlek? Azt szeretném a leginkább… megölelni… Így. Milyen csontos a vállad… Öleld te is őket, anyut is, aput is… Amennyit csak bírod. Nem baj, ha neked kell kinyújtani a karod… És ne bánd a fűrészporos kályhát. És a réteshúzást se.
A fűrészporos kályha megtömése igazi tudomány. Ahogy a rétest se tudja olyan szép hólyagosra húzni mindenki… És meséltesd őket. A szüleikről, a nagyszüleikről, Vajtáról, Temesvárról… És hagyd ott a keresztmamát, költözz haza. Legyetek újra együtt… Hisz másra se vágytok, mint erre…

Tari Annamária
pszichológus

És te mit üzennél magadnak? Oszd meg a Nők Lapja Psziché munkatársaival a psziche@sanomabp.hu e-mail címen!

Sztárok őszintén: Mit üzennek 16 éves önmaguknak?• Járj nyitott szemmel, gondolkodj sokat, de sose felejtsd, hogy nem mások életét kell élni, hanem a magadét.
• Tanuld meg szeretni a kihívásokat, mert az élet sok akadályt állíthat fel, amelyektől nem szabad megijedni.
• Keress olyanokat, akik tényleg letettek az asztalra valamit!
• Eljön majd egy olyan időszak, amikor mindenki számítógép előtt ül, és már több virtuális barátja van, mint igazi. Na, akkor figyelj majd oda arra, hogy tarts meg valamit a régi értékekből, a barátnős beszélgetésekből, a kacagásokból és önmagad elfogadásából.

Írd meg a véleményed!Ízelítő a Nők Lapja Psziché első számából:

• Meddig tart a szerelem a 21. században?
• Müller Péter: Mikor van vége egy kapcsolatnak?
• Apák, akik egyedül nevelik a gyereküket
• Kiéled a szexuális vágyaidat? Vagy fantázia marad?
• Rácz Zsuzsa vallomása a kínos állásinterjúkról
• Kell, hogy féljen a gyerek a tanártól? – Ranschburg Jenő írása a gyereknevelésről
• Megcsaljam, vagy hű maradjak? – Szendi Gábor írása a mai párkapcsolatokról 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top