Egyes vizsgálatok azt mutatják, érdemes költeni a biotejre. Amerikai kutatók szerint például a biogazdaságokban előállított tej 75 százalékkal több béta-karotint tartalmaz, mint a „sima” változat, egy pohár karotintartalma csaknem annyi, mint egy adag kelbimbóé. És ez még nem minden: a biotejben 50 százalékkal több az E-vitamin, amely erősíti az immunrendszert, és segíthet a rák megelőzésében.
A „sima” tejhez képest kétszer-háromszor annyi szemvédő lutein és zeaxantin van benne, és 70 százalékkal több omega-3 zsírsav. Ezen kívül a biotej több konjugált linolsavat tartalmaz, mint a konvencionális gazdálkodásból származó társa: erről a hasznos zsírsavról már több ízben kiderült, hogy több fronton is segíti a szervezetet, például támogatja az immunrendszer munkáját, segít a hasi zsírpárnák leadásában, és megvédhet az időskori cukorbetegségtől, valamint a szív- és érrendszeri kóroktól.