Aktuális

A böngésző is lehet divatos

Pillanatok alatt akár egy divattervező "ruháját" is rávarázsolhatod a böngésződre. De ha pillangókat vagy megnyugtató, visszafogott külsőt szeretnél, olyat is lehet. Így akkor is lesz miben gyönyörködnöd, ha lassan töltődne be egy oldal. Google Chrome-hoz és Mozilla Firefoxhoz ajánlunk dizájnos, pofonegyszerűen kezelhető külsőket.
Ha a Google böngészőjét, a Chrome-ot használod, és unod a külsejét, érdemes szétnézned a letölthető témák között. Divatőrülteknek például a Dolce&Gabbana vagy a Donna Karan által készített dizájnokat ajánljuk, de természetesen más is találhat közöttük kedvére valót.

Ha valamelyik megtetszik, csak az “Apply Theme” gombra kell ráböknöd, és máris megcsodálhatod az új ruhát a böngésződön. (Ha nem látsz ilyen gombot, valószínűleg régi a böngésződ, a www.google.hu/chrome oldalon tudod letölteni a legfrissebbet.) Ezután, ha mégsem tetszene, a jobb felső sarokban megjelenő “Visszavonás” feliratra nyomva törölheted.

 
A böngésző is lehet divatos

Nem csak akkor “öltöztethetsz” kedvedre, ha Chrome-mal hasítod az internet hullámait. A Mozilla Firefoxhoz is van jó pár téma, bár ezeket külön kell letölteni és felinstallálni. Sokkal egyszerűbb viszont az új kiegészítő, a Persona. A magyarul viccesen hangzó név mögött temérdek dizájn lapul. Ha a divatos példánál maradunk, könnyű a nézelődés, külön galériát kapott ugyanis a Fashion címszó.

A metódus hasonlóan egyszerű a fentihez, itt “Wear this persona” áll a gombon, majd a jobb felső sarokban lévő “Engedélyezés”-re kattintva elénk tárul a végeredmény. Itt is a jobb felső sarokban lévő visszavonás gombbal visszakozhatunk. (Ha nem működik nálad ez a lehetőség, mert túl régi hozzá a Firefoxod, a www.firefox.com oldalon tudod letölteni a legfrissebbet.)

 
A böngésző is lehet divatos

 

Más népszerű böngészőről, például Internet Explorerről vagy Safariról azért nem regélünk most, mert ezekhez a programokhoz a gyártó nem készít, vagy készíttet más külsőket. Bonyolult megkerülő módszereket pedig nem akartunk ajánlani.

Egyébként is célszerű a gyártók oldaláról beszerezni az új külsőket, itt ugyanis biztos lehetsz abban, hogy nem vírust töltesz le. Ha egy keresőbe beütöd, hogy “Chrome témák” vagy “Firefox témák”, rengeteg találatot fog kidobni. (Ezeket néhol skineknek is nevezik, amit magyarul sokan bőrnek fordítanak.) Valószínű, hogy ezek legtöbbjén tényleg szép és használható külsőket találsz, de előfordulhat, hogy valaki meg akar téveszteni. A gyártók weboldala a sárga köves út, amiről nem érdemes letérni.

Már csak azt nem tudjuk, milyen íratlan divatszabályok vonatkoznak a böngészőkre. Azzal régóta tisztában vagyunk, hogy sokak szerint vérciki, ha két nő egyforma ruhában jelenik meg egy helyen. De mi van akkor, ha két lánynak egyforma a böngésző témája egy munkahelyen vagy egy kollégiumban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top