nlc.hu
Aktuális
Szaúd-Arábia és Izrael együtt a Könyvfesztiválon

Szaúd-Arábia és Izrael együtt a Könyvfesztiválon

Hivatalosan ma nyílik a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison: az egyik meghatározó kulturális eseménye a hét végéig várja a látogatókat.
forrás: bookfestival.hu

forrás: bookfestival.hu 

Az idei könyvfesztiválra 24 országból érkeznek íróvendégek és kiállítók, s a díszvendég Izrael mellett először állít ki arab ország, Szaúd-Arábia, először köszönthetünk brazilokat, vietnámiakat, valamint osztrák kiadót Budapesten. Régi kiállítóinkként üdvözölhetjük a lengyel, a spanyol, az orosz, a görög, a román, a japán és a kínai kiadók régi kiállítónak számítanak a könyvfesztiválon,  amely a teljes magyar könyviparról ad átfogó keresztmetszetet, a hazánkba látogató külföldi kiállítók termésének tükrében pedig  évről évre felmérhető, a magyar kiadók kínálata, könyveik megformálása lépést tart-e a nemzetközi élvonallal.
 
 
Először ad otthont a fesztivál a hamisítások elleni, szellemitulajdon-védelmi állami testület konferenciájának, amely a felsőoktatási és tudományos könyvek illegális másolása elleni közös fellépés lehetőségeit elemzi. Láthatóan 2010 tavaszára érett meg a piaci helyzet arra, hogy a kiadók az elektronikus könyv, a digitális könyv, az e-book, azaz a könyvolvasók üzleti lehetőségeiről szakmai összejövetelt tartsanak és fejlesztéseket ismertessenek.
a gyermek és ifjúsági könyveket megjelentető kiadók csoportja két éve szervez rendkívül sokszínű programokat a kisgyerekes családoknak:  idén rodalmi vetélkedők, kézműves foglalkozások és bábozás mellett könyv- és lemezbemutató is várja a gyerekeket. 
A XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csütörtök délutántól vasárnapig tart nyitva a Millenáris szinte teljes területén. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top