Aktuális

Stephen Hawking UFO-któl tart

A világhírű asztrofizikus kinyilvánította, hogy hisz a földönkívüliek létezésében, sőt, egy esetleges inváziót is lehetségesnek tart.
A Discovery Channel új dokumentumsorozatában, Stephen Hawking Univerzumában a tudós úgy fogalmazott: „teljesen racionális” vállalni azt a nézetet, miszerint az univerzum más részein is létezhet intelligens élet. 
A megdöbbentő állításokat folytatva azt mondta: a Földre veszélyt jelenthetnek hatalmas hajók, amelyek gyarmatosíthatják a bolygót és kiforgathatnak minket a javainkból. „Elég csak magunkat elnézni ahhoz, hogy ha kialakult máshol is intelligens élet, ne akarjunk vele feltétlenül találkozni.”
„Azt is el tudom képzelni, hogy hatalmas hajókon léteznek, miután a saját bolygójuk készleteit felélték. (…) Talán ezek a fejlett idegenek nomádok lettek, akik szeretnék meghódítani aztán gyarmatosítani az összes bolygót, amit elérnek.” 
A professzor végül arra jutott, hogy túlságosan kockázatos lenne idegen fajokkal felvenni a kapcsolatot. „Ha valaha idegenek látogatnának meg bennünket, valószínűleg rosszabbul jönnénk ki belőle, mint az amerikai őslakosok Columbus partraszállásából, pedig ők sem jártak túl jól.” 
 
 
Stephen Hawking UFO-któl tart
 
A 68 éves kiváló tudós három évig dolgozott a Discovery Chanel dokumentumfilm sorozatán, dacára annak, hogy motoros neuronbetegsége miatt teljesen bénult. A beszédszintetizátor segítségével kommunikáló kutató a forgatókönyv nagy részét újraírta és végig figyelemmel kísérte a forgatást. 
Az adások bemutatják, hogy miért képzelhető el más bolygókon is az intelligens élet kialakulása és ez milyen formában történhet meg. A tudós szerint az idegen élet nagy részét valószínűleg apró állatkák vagy mikrobák képviselik más bolygókon, csillagokon vagy az űrben lebegve, de az egyik jelenetben például a Jupiter egyik holdjának, az Európának a vastag jege alatt élő fluoreszcens állatkák csapatai láthatók, amint a sárga ragadozók két lábú növényevőket ejtenek éppen el. 
100 milliárd galaxis létezik és egyenként több száz millió csillagot tartalmaznak, tehát nem valószínű, hogy a Föld az egyetlen hely, ahol élet alakult ki – mondta Hawkins.  „A matematikus agyam szerint a számok azt jelentik, hogy az idegen élet létezése teljesen racionális dolog. Az igazi kihívás azt megfejteni, hogy milyenek lehetnek ezek az idegenek valójában” – tette hozzá a professzor. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top