Aktuális

Ez a gyerek olyan gyorsan nő, mint eső után a gomba!

Hát hogyne nőne, hiszen ha helyesen tápláljuk, az elbűvölő csöppség négy év alatt a kétszeresére cseperedik! Ezért természetes, hogy az ilyen nagy iramú fejlődéshez a szervezetének megfelelő "építőanyagra" van szüksége.

A megfelelő összetételű, változatos táplálék a lehető legnagyobb ajándék, amit csemeténknek az első életévekben adhatunk. De valljuk be őszintén, melyik anya tudja, hogy például az agy a bevitt táplálék energiaértékének akár egyötödét önmaga működtetésére használja fel, azaz jóval több energiát fogyaszt, mint a többi testrész. Az agy szárazanyagának több mint felét, pontosabban csaknem 60 %-át a zsírhoz hasonló anyag alkotja.

Ez a gyerek olyan gyorsan nő, mint eső után a gomba!

 

Ezért is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű zsír bevitele a gyermek szervezetébe. A zsírok ugyanis amellett, hogy jelentős energiaforrások, a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K vitamin) felszívódásához szükséges környezetet biztosítják. Az említett vitaminok közül némelyeket közvetlenül a zsírokkal együtt, azokban feloldva visszük be leggyakrabban a szervezetbe. A „hasznos” zsírok többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A többszörösen telítetlen zsírsavak egy része ún. esszenciális zsírsav. Ezeket a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálékból kell felvennie*. Ezek az esszenciális zsírsavak rendkívül fontosak a gyermek fejlődése, valamint a sejtek növekedése és megújulása szempontjából.

Ez a gyerek olyan gyorsan nő, mint eső után a gomba!A zsírsavak nagyon egyszerűen vihetők be a szervezetbe. A gyermek napi étrendjébe iktassunk be vagy egy bögre tejet, vagy egy kiskanál halolajat. Előfordulhat, hogy ezek nem minden gyereknek fognak ízleni, ezért próbáljuk meg, hogy a tízóraira készített szendvicset Rama margarinnal megkenjük, és étvágygerjesztő zöldség- vagy sajtszeletekkel körítjük, amit csemeténk bizonyára jóízűen fog elfogyasztani.

A Rama margarin nemcsak esszenciális zsírsavakat tartalmaz, hanem A, D és E vitamint is.

Lényeges, hogy minden nap reggelizzünk, és csemetéink is megtanulják ennek fontosságát, mert e nélkül nincs elég energiánk a nap elején. Jó megoldás lehet a kiegyensúlyozott reggelihez egy margarinnal megkent teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru sovány sajttal és sonkával, friss zöldségekkel, mellyel biztosan jól kezdődik majd a nap.

 

*Szervezetünk nem képes előállítani az esszenciális (létfontosságú) zsírsavakat, melyek szükségesek a gyerekek megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez. A Rama esszenciális (létfontosságú) zsírsavakat tartalmaz. Kedvező hatás úgy érhető el, ha a napi teljes energiabevitel 1%-a linolsavból, 0,2%-a pedig αlfa-linolénsavból származik.

Legyen a Rama a kiegyensúlyozott, változatos étrend és az egészséges életmód része.

További információk >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top