Aktuális

Hogyan közlekedhet biztonságban a gyerek?

Rengeteg dologra ki kell térni, ha el akarjuk magyarázni a gyerekünknek: hogyan közlekedjen úgy az utcán, hogy ne essen baja se neki, se másnak. Szerencsére van, ahol segítenek mindezt játékos formában átadni - például egy most hétvégi rendezvényen. Programajánló.
Egy gyermek biztonsági kampánnyal karöltve modell- és makettkiállítás várja a fiatal és felnőtt korú gyerekeket a hétvégén az Új Buda Centerben.

A gyerekek biztonságos közlekedését a középpontba helyező foglalkozások mellett óriási terepasztalok, makettek, magyar repüléstörténeti modellek várják a közönséget az Országos Modell – Makett Show elnevezésű rendezvényre péntektől vasárnapig az Új Buda Centerben.

Hogyan  közlekedhet biztonságban a gyerek?A parkolóban a BRFK támogatásával 2010-ben induló “Roary a gyerekek biztonságos közlekedéséért” elnevezésű kampányban a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait, egymás épségére, egészségére való figyelmet, valamint a veszélyek felismerését és elkerülését. A programok között pénteken ujjnyomvételezés, pénteken és szombaton ügyességi kerékpárpályán való közlekedés is szerepel – közölte a szervező.

Vasárnap a Magyar Vöröskereszt elsősegély-bemutatóin vehetnek részt az érdeklődők, lélegeztető fantomon gyakorolhatják az újraélesztés folyamatát, megismerkedhetnek néhány elsősegélynyújtó fogással, a többi között vérzéscsillapítással, fektetési módokkal. A rendezvény ideje alatt az egészségpavilonban koleszterin-, vérnyomás- és vércukorszintmérésre lesz lehetőség. Mindezen túl oldtimer IK180-as busszal, rendőrautóval, rendőrmotorokkal és tűzoltóautóval ismerkedhetnek a látogatók. A közönséget szombaton 13 órától a 40 fős Keil Ernő Fúvószenekar szórakoztatja.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top