Aktuális

Megszületett a legjobb gyerekkönyv

Az egyszervolt.hu egy hónapig szavaztatta az olvasóit, hogy kiderítse, melyik az ország legjobb gyerekkönyve.

Megszületett a legjobb gyerekkönyv A „Tíz év ötven gyerekkönyve” akció az értéket hordozó, új magyar gyerekirodalomra hívta fel a figyelmet, ezért a szakmai szervezetek által összeállított listán az utóbbi egy évtizedben magyar szerzők által létrehozott, első kiadásban megjelent, szépirodalmi jellegű kötetek szerepeltek. A listához kapcsolódva az egyszervolt.hu szerkesztősége az olvasóit is megszavaztatta a saját kedvencükről, így végül három listán szerepelnek a legjobbak.

A közönség kedvenc Bartos Erika: Anna Peti és Gergő  sorozata lett. A szakma a Friss tinta! című gyermekvers-antológiát találta a legjobbnak, az összesített szavazatok alapján pedig Berg Judit: Rumini című egér-kalandregénye lett.

A listákat az egyszervolt.hu oldalán lehet végigböngészni, a könyveket pedig boltokon kívül június 3-án nyitó az Ünnepi Könyvhéten lehet beszerezni. A Vörösmarty téri vásár gyerekprogramnak is beillik – már ha a csemete jól viseli a tömeget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top