Aktuális

Sága Magyar Nők Kutatás

A magyar nők köztudottan konzervatívan gondolkodnak az otthoni teendőket illetően, és teljesen természetesnek veszik, hogy szinte minden házimunka az ő feladatuk.

Sága Magyar Nők Kutatás
A munkahelyen töltött idő mellett ma már egyre nehezebb feladat, hogy otthon is megfeleljünk a család és a saját elvárásainknak, hiszen egy nap – tegyük hozzá, sajnos – még mindig csak 24 órából áll.

A Sága célja, hogy a magyar nők otthoni munkája kellő elismerést kapjon, ezért egy országos online kutatást indít. A felmérés célja, hogy választ kapjunk arra, mivel foglalkoznak a mai magyar nők otthon, és ha változtathatnának, mivel töltenék szívesen az idejüket.

A házimunkák között bizonyára mindenkinek van kedvence, de olyan is, amit különösen nem szeret elvégezni. Az azonban biztos, hogy az egyik leginkább időigényes feladat a főzés. Akár szeretünk a konyhában sürgölődni, akár nem, egy többtagú családban vagy háztartásban szinte minden nap szükség van arra, hogy a tűzhely mellé álljunk, hiszen így biztosítható az, hogy egészségesen és változatosan étkezzünk. Arról nem is beszélve, hogy a főzés és aztán a közösen elfogyasztott étel mindig is alapvetően meghatározta egy család harmóniáját, összetartozását – gondoljunk csak arra, hogy már az ókori görögöknél külön istennője volt az otthoni tűzhely őrzőjének, Hesztia személyében.

A Sága tudja, milyen fontos, hogy az értékes szabadidőnkből a lehető legtöbbet tölthessük szeretteinkkel, ezért olyan könnyen, gyorsan elkészíthető finomságokat ajánl, amelyekkel különlegesen finom lesz az elkészült ennivaló, és élmény az együtt töltött idő.

Legyen Ön is részese az országos Sága Magyar Nők Kutatásnak az alábbi kérdőív kitöltésével, és támogassa kezdeményezésünket, hogy a nők otthon végzett munkája minél nagyobb figyelmet kapjon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top