Aktuális

Melyik autó nem hagy cserben soha?

Vajon mennyire számít megbízhatónak az autód? Nézd meg a német autóklub statisztikáját a legbiztonságosabb autókról, és keresd meg a sajátodat! Ha rajta van...
A rangsorban a nyolc kategória közül egy győzelem a Toyotáé, egy a Citroëné, a többiben pedig német autómárkák vezetnek.

Nem győznek, de jók a Toyoták

Többnyire jók, de nem kiemelkedőek a Toyota eredményei, ahogy azt a galériában látható táblázat sok zöld és kevés okkersárga mezője mutatja.

A Honda csupán két autóval szerepel a listán, a jelenleg gyártott Jazz és a Civic helyezése is csalódást kelt.

Bizonyos modelleknél, például a Mazda2 esetében a modellváltással (és talán a Spanyolországból Japánba áthelyezett gyártással) sokat javult a megbízhatóság, mint azt a második generáció nagyon jó eredménye mutatja.

Javulás a franciáknál
Melyik autó nem hagy cserben soha?

A korábbi Peugeot és Renault modellek pocsék helyezései jól mutatják, honnan kellett összeszednie magát a francia autóiparnak. A 307 és a Kangoo utolsó, míg a frissebb autóknál eredményesnek tűnnek a minőség javítására tett erőfeszítések.

Kisautóik jól állnak, a 207-es épphogy leszorult a kiskategória harmadik helyéről, Twingo-tulajokhoz is ritkán kell kimenni. A Daciák megbízhatósága itt is kijön, az egyszerű technika kevés munkát ad az ADAC sárga angyalainak.

Elektromos galibák

Segélynyújtásra leggyakrabban az elektromos rendszer zűrjei miatt volt szükség.

Ez a terület messze vezet a hibaokok között, főleg, ha a gyújtórendszerrel kapcsolatos, önmagában is jelentős számú gondot is idevesszük.

A meghibásodási okok százalékos megoszlását megtalálják a galériában, a cikk bármely képére rákattintva.

A cikk további részéért kattints ide!

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top