Aktuális

Egy különleges divatbemutató

Ezzel a szlogennel hirdette meg a Rexona, az idén tavasszal bevezetett, megújult Rexona Crystal termékcsaládjához kapcsolódóan azt a különleges divattervezői pályázatot, amely fiatal divattervezők számára jelenthetett kiugrási lehetőséget.

Az ifjú tervezők január elején kaptak lehetőséget arra, hogy megtervezzék azt a tíz darabos, kizárólag fekete színből álló ruhakollekciójukat, amely fődíjaként, 5-5 ruhakölteményt a Rexona kivitelezett, és egy rendkívül színvonalas divatbemutató keretein belül bemutatott.

Bátran viselj feketét!

 

A divatbemutató helyszíneként a patinás Kiscelli Múzeumot választották, ahol a kifutóra került modellek még nagyobb hangsúlyt kaptak.
A szakmai zsűri – Nanushka (külföldön is elismert, és népszerű divattervező),  Konsánszky Dóra (a 2006-os és 2008-as években az év legjobb tervezője), Lakatos Márk (méltán népszerű stylist), Görög Zita (modell és műsorvezető), valamint Sabján Johanna (a Cosmopolitan magazin főszerkesztője) – számára nem kis fejtörést okozott megtalálni a több, mint 100 pályamunkából, a legeslegjobbakat.

A szakmai zsűri 3 fiatal tehetség munkáját tartotta érdemesnek arra, hogy megcsodálhassuk a kifutón, míg a 4. nyertest a szavazók választhatták ki. Mind a négy lány meghatottan nézte végig a saját kis bemutatkozó filmjét, majd az ezután „színpadra lépő” ruhakölteményeket. Első divatbemutatójuk pedig igazán fantasztikus sikert ért el. A nézők vastapssal jutalmazták a csodás ruhákat, a szakmai zsűri, pedig a dicséretek mellett, szakmai tanácsokkal is ellátta a divattervező fiatalokat. Nem csoda, hogy miután kialudtak a fények és egy kis beszélgetésre hívtuk őket, szinte eufórikus hangulatban nyilatkoztak. „Amikor elküldetem a rajzaimat a pályázatra, nem gondoltam volna, hogy viszont látom a ruháimat a kifutón. Fantasztikus érzés, ez volt az első divatbemutatóm!“- nyilatkozta Kránitz Orsolya, az egyik nyertes. „A pályázat többek között abban nyújtotta a legnagyobb segítséget, hogy az általam megálmodott ruhákat profi szabó készítette el, továbbá olyan nevektől kaptam visszajelzést, mint Nanushka és Konsánszky Dóra.”- mondta az eseményt követően Hajmási Zsuzsi, díjazott.

Bátran viselj feketét!

 

Nanuska, akinek legújabb kollekcióját is a Rexona divatbemutatójának keretein belül láthatta a nagyközönség, így nyilatkozott a kezdeményezés sikeréről. „Ma este egy nagyon érett, és letisztult kollekciót láthattunk. Külön büszkeség, hogy a kollekciót három fiatal divattervező-palánta alkotta! Emlékszem, mennyire nehéz volt a pályám elején az érvényesülés. Ez a pályázat megmutatta, hogy igenis érdemes nagyobb figyelmet fordítani az ifjú tehetségekre.”

 

A rendezvény ezután kötetlenül folytatódott a múzeum csodás kertjében, ahol a fáklyák fényében még izgalmasabbnak hatott a fekete szín, amely az egész programot végigkísérte, hiszen a meghívottak között is számos sztár, szavazó és pályázó is ezt az évtizedek óta meghatározó színt viselte. Mindez, a Rexona Crystal termékcsaládnak köszönhető, amelynek segítségével már mindenki bátran viselhet feketét!

 

A Rexona 2003-ban vezette be Crystal termékcsaládját, amelyben olyan technológiát használtak, amely csökkentette az izzadásgátló dezodor okozta fehér foltok képződését a ruhákon. 2010-ben az említett Crystal termékcsalád megújul: a Crystal Clear Aqua és Clear Pure a hatékony izzadásgátlás mellett új, innovatív technológiát kínál, mely még jelentősebben csökkenti a fehér foltok kialakulásának lehetőségét, mint a korábbi Crystal dezodorok. A már megszokott és kedvelt üde illatok elérhetők aeroszol, stift és roll-on formátumban is.

A korábbi Crystal termékcsaládban használt és jól bevált formulánál is sokkal hatásosabb fehér folt elleni védelmet fejlesztett ki a Rexona. Az új White Mark Control technológia sikere abban rejlik, hogy az izzadásgátló komponens rendkívül apró méretű, fehér foltot hagyó részecskéit egy maszk rendszer fedi be, jelentősen csökkentve a fehér foltok kialakulásának lehetőségét a ruhán és a testen egyaránt.

Bátran viselj feketét!

A nyertesek

Hajmási Zsuzsi: Zsuzsi 21 éves, divat- és stílustervezést tanul, az Eurokonform Szakoktatási Alapítvány Vállalkozói Szakiskolájának hallgatója. Korábban a Süel és a divatrajz.hu illetve a fashion&travel pályázatának első helyezettje volt. Céljának tekinti, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik igényesek megjelenésükre és kedvelik az egyedi ruhadarabokat.

Kránitz Orsolya: Orsi 24 éves, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakának kötött anyagtervező szakirányára jár. Ösztöndíjasként Londonban tanul pár hónapig. Több pályázaton is indult már (pl.: RECLOTHES nemzetközi pályázat. Öltözéktervezés újrahasznosított anyagokból, mindkét pályázaton I. díjat nyert a munkáival.)

Célja, hogy pár év múlva saját márkát építsen ki.

Macovei Kitti: Kitti 22 éves és az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari Karának Ipari termék- és formatervező szakának hallgatója. Ezidáig mindössze egy pályázaton tesztelte kreativitását; az Enzo márka pólótervezői pályázatán, ahol be is került az első 10 helyezet közé.

Cséfalvay Lilla: Lilla 22 éves, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakának hallgatója. Az előző szemesztert Londonban töltötte az University of the Arts- London College of Fashion iskolában, ösztöndíjjal. Célja a diploma megszerzése után, egy mesterképzés elvégzése külföldön, majd ezt követően egy saját márka kialakítása.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top