Aktuális

Ez történt a héten – Kőbán Rita hírszemléje

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok kajakos véleményezi ezen a héten azokat a híreket, amelyek leginkább felbolygatták a közvéleményt.

Következzenek a hírek és Kőbán Rita hozzászólásai

Stohl Andrást meghurcolják felelőtlenség miatt, és szerződést bontott vele az RTL Klub
Stohl Andrásnak befellegzett az RTL Klubnál. A színész-műsorvezető állítólag olyannyira magára haragította főnökeit, hogy szerződést bontottak vele, hiszen nem akarnak egy olyan sztárt alkalmazni, akinek ittas és kábítószeres élete társadalmi megbotránkozást vált ki.

Kőbán Rita: „Nem vagyunk istenek, mindenki követhet el hibákat. Sokan azt hiszik, hogy joguk van pálcát törni, ítélkezni a másik felett, ahelyett, hogy inkább a saját dolgát tenné rendbe, vagy a saját hibás döntéseivel foglalkozna. Ezt Stohl András meghurcoltatására értem, hogy olyan emberek is véleményt mondanak, akiknek igazán semmi közük nincs hozzá. Azt gondolom, Andrásnak a legnehezebb a saját tudatalattijával és a szeretteivel, különösképpen a gyerekeivel szembenéznie. Elég büntetés az neki, amit a törvény szigora miatt kap, hozzátéve a munkahelyei, bevételei elvesztését. Hagyjuk őt békén megbűnhődni!”

A lengyel elnök férfiegója miatt halt meg?
A Kommerszant című üzleti lap a héten nagy vihart kavart cikket közölt: szakértőkre hivatkozva azt állította, hogy Lech Kaczyński lengyel elnök katasztrófáját tulajdonképpen az elnök egója okozta. A lap szerint ugyanis a néhai lengyel elnök többször utasította a gép pilótáját, hogy márpedig szálljon le, nem érdekelte, hogy a pilóta tájékoztatta, hogy a leszállás veszélyes.

Kőbán Rita: „Sokan azt hiszik, a pozíciójuk, a hatalmuk olyan magasságokba emeli őket, hogy bármit megtehetnek. A lengyel elnök halála szomorú példája ennek. Nem szabad elfelejteni, hogy mindannyian emberek vagyunk. Ennek megfelelően halandóak, sebezhetőek. Meg kellene végre fogadnunk azt a mondást, hogy mindenkinek tényleg a kaptafájánál kellene maradnia. Meg kellene tanulnunk elfogadni a nálunk okosabb, tapasztaltabb vagy az adott dologban jártasabb embertársunk véleményét, tanácsát. Az emberi ego borzalmas dolgokra képes. Meg kell tanulnunk kezelni az egónkat, vagy az élet tanít meg rá minket. És abban nem mindig lesz köszönet…”

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub/Bársony Bence
Fotó: Sanoma-archívum/RTL Klub, Sajtóklub/Bársony Bence

 

Nőtt a segélyvonal által összegyűlt összeg a vihar okozta károk miatt szenvedők megsegítésére
Minden negatív rekordot megdöntött az elmúlt hét végén kezdődött viharos időjárás – derül ki a biztosítók összesítéséből. Azoknak, akiknek a kárára nem él a biztosítás, segélyvonalat indítottak. Egy hívás kétszáz forintot ér, és az előzetes hírek szerint nagy a magyarok segítőkedve, ugyanis egyre nő a segély összege.

Kőbán Rita véleménye: „Csodálatos dolog, hogy a bajban összetartanak az emberek. Én magam is telefonáltam már, és még fogok is. Igenis segíteni kell egymáson, észre kell venni, hogy sokszor egészen apró dolgokkal is sokat adhatunk. Hallásra csak kétszáz forint, mit ér az – gondolhatnánk, de ha belegondolunk, ha mindenki csak egyszer telefonál, nagyon sok bajbajutotton lehet segíteni. Az élet most rákényszerített minket az összefogásra, a másik segítésére, boldoggá tesz, hogy nem vallottunk szégyent.”

Változhat a családi pótlék
Családi pótlék címén nevelési és iskoláztatási támogatást kaphatnak a szülők gyerekeik után. A hatályos szabályozáshoz képest szigorúbban kezelné a rendszer azokat az eseteket, amikor a gyerek rendszeresen kerüli az iskolát.

Kőbán Rita:
„Sportoló vagyok, mindent teljesítményben mérek. Örülök, hogy a családi pótlék összefügg a gyerek teljesítményével és az iskoláztatásával. A teljesítményt nem arra értem, hogy valaki szüljön minél több gyereket, hogy aztán felvegye utána a pénzt. Hanem arra, hogy ésszel szüljön, és csak akkor vállaljon valaki gyermeket, ha tisztességgel fel tudja nevelni, iskoláztatni tudja, így a gyerek nem kallódik el. Egy gyerek ne legyen analfabéta, igenis járja ki az iskolákat, és ebben a szülő és az állam támogassa is. Már csak azért is, hiszen majd később a gyerek fogja a szülőjét segíteni, és ezt analfabétán bajosan teheti.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top