Aktuális

K.I.T.T. a Balaton-parton

A hétvégi V8 találkozón, az amerikai autók szerelmeseinek seregszemléjén nem Michael Knight autója volt az egyetlen "filmsztár", amivel találkoztunk: akadtak egyéb kérdekességek is.
Szántódon került ismét megrendezésre a V8 találkozó. Ez a rév melletti kisebb kempingben, amolyan családi hétvége, péntektől vasárnapig, lazán és nyugodtan, a széltől hullámzó amerikai zászlók és Balaton mellett. Mivel több napról van szó, a ráérős sütés, főzés, és a gyomorba vándorló sör alakítja a hangulatot. Nem feszes a tempó.
 
 
Első benyomásokK.I.T.T. a Balaton-parton

A pénteki napon még csak gyülekezik a nép, de láthattuk, mi az ami Magyarországon elérhető és élhető a tengerentúli vasak közül. Harmadik generációs Chevrolet Camarókból talán még egy tucat is összegyűlt, szigorú gépek, szögletes agresszív formával, az érzéshez képest olcsón minden jóval és rosszal amit a csillagos, sávos autógyártás hozhat, valamint Pontiac Trans Am-ek akadtak még csapatostul, a dízel Dodge lakóbuszokat nem számolva.

Filmsztárok a Balaton-parton

Mert itt nem talál senki független, tömblengőkaros felfüggesztést. Ahogy kell, laprugó, széles gumi, V8. Ezt hozzák a Camarók, és mellettük a Pontiac Trans Am-ek, is amiből szintén szép számmal rotyogtak el a szántódi kempingbe. Aki nem ismerné, a Trans Am volt a legendás Knight Rider sorozat főszereplője is. K.I.T.T. a mindentudó, mindenen átugró és David Hasselhoffnál ezerszer jobban játszó csodamasina bizony egy Pontiac volt.

K.I.T.T. a Balaton-partonEzek is ritka látványnak számítanak nálunk, de a menthetetlen autórajongó szeret mélyre ásni. Így fedezhetünk fel a tömegben megbújó Delorean-t, például, ami szintén filmes verda, a mindenki által ismert Vissza a Jövőbe trilógia ikonikus verdája. Többen keresték is benn a fluxus kondenzátort, jelentem nem találták.

Bár a pénteki napon nem is találhattunk semmi érdekeset a legközelebbi kocsmán kívül, ugyanis piszok nagy vihar kerekedett, ami mindenkit tető alá űzött. Szerencsére szombatra már verőfényes napsütés várta a tovább gyűlő V8-as tábort.

 
 
Hot Rod, yeah.

Továbbhaladva a gépek közötti mazsolázásban találkoztunk az egyetlen Hot Roddal, ami inkább Rat Rod, de bárhogy is van, már a látványa is élményszámba megy. Ford alapokra épült, és minden jegyet magán hord amit ez a stílus képvisel, porig ültetve, a motor szabadon, csonka kipufogó, tetőig érő váltó kötelező biliárdgolyóval a végen. Mondanom sem kell, az egyik legtöbbet fotózott gépről van szó, tényleg nehéz körülírni, inkább a galériában tessék keresni, a képek többet elárulnak. Tovább is van, súlyos amcsi vasakért nézze a következő oldalt!
A 4×4 kedvelői sem maradtak csemege nélkül, hatalmas Chevrolet pickup, Dodge Ram védte a terepezők becsületét, valamint a legérdekesebb gép egy hatalmas Ford busz volt, legalább egy méterre kiemelve, rozsdás patinával. Izlandon szolgált mint iskolabusz, mielőtt hozzánk érkezett.

 
 
A különleges busz

Ha már busz, akkor Ikarus, és bizony ebből is akadt a kempingben. Nem is akármilyen darab, kövezzenek meg a V8 hívei, de nekem ez tetszett a legjobban. Egy 280-as trélerré alakítva az Alpet Trial Team szolgálatában. Most egy Monster Truck-ot szállítottak, ami főműsorként agyontiport egy Ford Fiestát.

Visszatérve a buszra, mindenki megnézi, mindenki mosolyog ahogy meglátja, és emlékezni fog rá. Pláne ha fellép az utastérbe, ami lakásként funkcionál. Van itt rendes kis konyha, háló és nappali is, valamint egy krómozott rúd, ami vállalkozó kedvű hölgyeknek jelenthet kihívást. A busznál csak az azt birtokló csapat volt szimpatikusabb, vendégszerető társaság, és értik is amit csinálnak, nem mellesleg tudnak szórakozni! Amiért külön köszönet nekik, hogy befogadtak, és velük csoroghattunk el vecsési székhelyükig, a különleges Ikarus kényelmét élvezve. 

 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top