Aktuális

Tippek a nyaralásra tolvajok ellen

Íme pár hasznos tanács a rendőröktől arra vonatkozóan, hogy a nyaralás, strandolás kellemes emlékekkel záruljon, és ne olyan izgalmakkal, mint a hatóságokhoz vagy a biztosítóhoz történő rohangálás.
A nyári időszakban olyannyira kedvelt fürdőzés rengeteg bosszúságot okozhat, ha nem tesszük meg a tőlünk elvárható óvintézkedéseket – figyelmeztet a rendőrség. A tolvajok kedvenc vadászterülete nyáron a strandok, uszodák környéke. A nagy tömeg alkalmas arra, hogy észrevétlenül emeljen fel valaki egy táskát, és azzal pillanatok alatt a kijárat felé induljon. Ezek az esetek viszont könnyedén elkerülhetőek egy kis odafigyeléssel.
 
Tippek a nyaralásra tolvajok ellenA védekezés legjobb módszere a megelőzés
Mielőtt járművünket a parkolóban hagyjuk, győződjünk meg arról, hogy a járműben, látható helyen nem hagytunk semmiféle tárgyat, ami elcsábíthatja a tolvajt. Akár egy napszemüveg is lehet préda, de a megszerzésével okozott kár – betört üveg – sokba kerülhet az autósnak.

Amennyiben mégis van olyan csomag, amit a gépkocsiban kell tárolni, azt lehetőség szerint a csomagtartóban helyezzük el. (Másra a poggyászbiztosítás sem fizet.) Egyterű vagy kombi felépítményű autók esetében a csomagtérrolót minden esetben húzzuk ki, ezáltal a hátsó és oldalsó ablakon keresztül sem látható a csomagtér tartalma.

 
Miután a strandra bementünk, a még nálunk lévő értékeinket helyezzük el az értékmegőrzőbe, illetőleg a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk. Strandolni lehetőleg értékes tárgyakat ne vigyünk magunkkal, inkább hagyjuk szállásunkon.
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top