Aktuális

Aluljárókban dohányozni tilos!

A Fővárosi Közgyűlés június 3-i ülésén elfogadták azt a képviselői indítványt, mely szerint a budapesti aluljárókban betiltják a dohányzást.

A VEKE azzal a kiegészítő javaslattal élt, hogy a dohányzási tilalmat a tömegközlekedési megállókra is terjesszék ki – a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés is támogatta. Az aluljárókra és buszmegállókra vonatkozó tilalomtól azt reméli az Egyesület, hogy ezáltal elkerülhető lesz, hogy a várakozó dohányzó utasok a nem dohányzókra fújják a füstöt. A június 3-án elfogadott rendelet, mely 69 fővárosi és 3 BKV által fenntartott aluljáróra vonatkozik, érvényes lesz a többi között a Ferenciek terén, a Deák Ferenc téren, a Kálvin téren, a Nyugati téren és a Blaha Lujza téren. A szigorítás július 18-án léphet hatályba. A tervek szerint a forgalmasabb aluljárókban ellenőrző kamerákat helyeznének el, az elcsípett szabálysértőket pedig 30 ezer forintos bírsággal terhelnék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top