Aktuális

Annie Lennox AIDS Nagykövet lett

Annie Lennoxot nevezték ki az AIDS Jószolgálati Nagykövetének. Az énekesnő június 7-9 között egy washingtoni konferencián kampányol azért, hogy a kislányok és nők jobban tudjanak védekezni a kórral szemben.

A brutalitás, amivel nap mint nap találkoznak nők milliói, elfogadhatatlan – mondta a skót énekesnő. Ha vállaltuk azt a feladatot, hogy véget vetünk az AIDS pusztításának, akkor harcolnunk kell a nők jogaiért is, valamint azért, hogy ne legyenek másodrendű állampolgárok, hiszen emiatt még inkább ki vannak a téve a HIV fertőzés veszélyének.

Annie Lennox 2007-ben saját kampányát is életre hívta SING néven, hiszen elkötelezett aktivistája a társadalmi igazságtételnek. Célja, hogy az Észak-Afrikában élő gyerekek és nők AIDS betegségére felhívja a figyelmet, és ezzel támogatást szerezzen számukra.
Az énekesnő korábban az UNAIDS tagja is volt, aminek fő küldetése a nemi különbségek és az emberi jogok sárba tiprásának megszüntetése volt.

Annie Lennox AIDS Nagykövet lett

Van olyan ember, akit nem érint meg Annie Lennox hangja? Biztos vagyok benne, hogy az ő hihetetlen szenvedélyével és jelenlétével felhívja a figyelmet a borzalmas veszteségre, ami a HIV-vel fertőzött nőket éri – mondta az UNAIDS igazgatója, Michel Sidibé.
A skót származású énekesnő szerdai kinevezése után ígéretet tett arra, hogy szembeszáll a “napi brutalitással”, amely a betegségben szenvedő több millió lányt és nőt sújtja.

A Eurythmics egykori brit popduó énekese évek óta jótékonysági tevékenységekkel is foglalkozik. Sing nevű, az AIDS-fertőzött nők és gyermekek képzése, emberi jogai és orvosi ellátás érdekében végzett munkájáért 2009-ben Peace Summit-díjjal tüntették ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top