Aktuális

Akik túl vannak életük legnagyobb küzdelmén

Tíz arany-, hét ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat Moszkvában azon a nemzetközi versenyen, amelyen leukémiából felépült gyermekek vettek részt. A sportsikerekről szóló hírt Peller Mariann kommentálja.

A hír: Éremeső a leukémiából gyógyult gyermekek versenyén
Tíz arany-, hét ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat Moszkvában a The World Children’s Winners’ Games elnevezésű nemzetközi versenyen, amelyen leukémiából felépült gyermekek vettek részt.
Aranyérmet kapott Sápi Tibor sakkban, Kakó Csongor futásban, Illés Roland úszásban, Reismüller Rebeka futásban és úszásban, Vida Ramóna futásban, Bali Ákos lövészetben, Cserháti Tamara úszásban, Szekrényes Ákos és Dudás Júlia pingpongban. Ezüstérmes lett Lénárt Gyula sakkban, Lakatos Barnabás úszásban és pingpongban, Hanz Lilla és Márkus Lilla úszásban, Grecsó Zsófia futásban és úszásban. Bronzérmet vehetett át Sápi Tibor futás, Kakó Csongor úszás, Zoltai Tamás futás sportágban elért teljesítményéért – foglalta össze az eredményeket Takácsné Stalter Judit, a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

Különvélemény Peller Marianntól
Peller külön péntek Annyi gondja, megoldandó problémája, frusztrációja van manapság mindenkinek. Én személy szerint rendszeresen görcsölök olyan komoly fajsúlyú kérdéseken, mint hogy jó irányba halad-e a kapcsolatom, lesz-e újra képernyős munkám, tudok-e még fogyni öt-hat kilót, büszke-e rám a családom, és így tovább. Amikor esténként elmormolom azt a néhány kérést az égieknek, amiben jó lenne, ha segítenének, mindig a hosszú, egészséges, boldog életé az első helyezés. Ezt általában letudom egy mondattal. Utána jöhetnek az „igazán fontos” dolgok, mint a siker, a szerelem és a pénz. Ezeket persze hosszabban fejtegeti az ember. Hogy miért? Mert amíg egészségesek vagyunk, eszünkbe sem jut, hogy ez bizony nem egy természetes és állandó állapot.
Az pedig, hogy egy gyerek is igen komoly betegséggel küzdhet, végképp gondolataink perifériáján túlra szorul, mert ez egyszerűen felfoghatatlan. A „küzdelmet” ebben az esetben szó szerint kell érteni. Minden egyes nap kemény harc, melyet jó esetben nem kell egyedül megvívniuk, mellettük állnak a kórház dolgozói, ápolók, orvosok és persze a szülők, akik mindenüket odaadnák gyermekük egyetlen őszinte mosolyáért.
Sokszor azonban a szülő sem elég, neki is véges az ereje, és ha ő is elkeseredik, vagy elveszti a hitét, jó tudni, hogy van hová fordulni. Az egyik ilyen szervezet az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány. Volt szerencsém személyesen is megismerkedni a munkájukkal. Itt olyan emberek dolgoznak időt és energiát nem kímélve, akik egészen közelről ismerik a hozzájuk forduló szülők hatalmas terhét, s ezért pontosan tudják, mikor, hogyan lehet enyhíteni a fájdalmat, hogyan adhatnak reményt a meggyötört szülőknek és gyermekeknek egyaránt.
Ők tették lehetővé azt is, hogy harminc kis „harcos” kijuthasson a „győztesek versenyére”, Moszkvába, ahol összemérhették az erejüket, és ahonnan ilyen szép számmal hozhattak haza érmeket, mindannyiunk dicsőségére.
Ezért hát egyrészt köszönet a verseny kitalálóinak és szervezőinek, valamint az alapítványnak, hogy újabb célt és ezzel motivációt adtak a leukémiában szenvedő gyerekeknek! Mert egyesek szerint a gyógyulás fejben dől el, ahogy a győzelem is.
Másrészt gratulálok minden érmet szerzett versenyzőnek! Őszintén büszke vagyok rátok!
De ami a legfontosabb: szívből jövő gratuláció mindazoknak, akik egyáltalán részt vettek a versenyen, mert ez azt jelenti, hogy ők már túl vannak életük legnagyobb küzdelmén, és győztek!

A hét korábbi különvéleményei:
Karafiáth Orsolya: Nem csak az árvíz vitte a házakat
Soma Mamagésa: Homo vagy hetero – ki a büszkébb?
Winkler Nóra: 200 millió, amit együtt raktunk össze
Für Anikó: Tömeges-hisztérikus megszállottság – korunk mániája

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top