Aktuális

Elektronikus bank, a 21. század szolgáltatása

Nincs több sorban állás a bankban, és nincs több várakozás a postán, hogy befizessük a sárga csekket. Sőt sárga csekkre sincs már szükségünk. Ezzel rengeteg időt spórolunk meg, és védjük a környezetünket is, hiszen számtalan fát menthetünk meg a kivágástól, ha kevesebb papírt használunk.

A környezetvédelem nem utolsó szempont, de valljuk be, az időnk éppoly értékes számunkra. Bár még sokan tartózkodva figyelik a bankok internetes banki szolgáltatásait, akik már kipróbálták, biztosan csak ezt használják.

Nemcsak arra nincs szükség, hogy elsétáljunk a bankig, de még az sem fontos, hogy otthon legyünk ahhoz, hogy a banki ügyleteinket elintézzük. A munkahelyünkről, vagy éppen ahonnan eszünkbe jut, a világhálón keresztül intézhetjük el az ügyleteinket.

Elektronikus bank, a 21. század szolgáltatása

 

Az e-bankok szolgáltatásai komoly biztonsági rendszerrel vannak ellátva. A legtöbbször chippkártya, kártyaolvasó és PIN kód is szükséges hozzá, amely nagyon magas szintű védelmet jelent. Esetleg vannak olyan bankok, ahol többjegyű számból álló számsort kell ismernünk ahhoz, hogy hozzáférjünk a számlánkhoz. Ez a számsor lehet egy automatikusan generált számsor a szerződéskötésnél, vagy még akár ezt kiegészítve egy egyszeri belépésre jogosító jelszóra is szükség lehet, amelyet e-mailben, vagy sms-ben kapunk meg a bankunktól. A többszintű azonosításnál legalább egy azonosítót és egy jelszót kérnek tőlünk, a több csatorna pedig azt jelenti, hogy az interneten kívül egyéb csatornán is meggyőződnek a kilétünkről. Sokféle elfogadott mód létezik, például az sms-en érkezett, a rendszer által generált új jelszó beütése, esetleg ujjlenyomat kérése, vagy a token, illetve csipkártya alkalmazása.

Tehát a legfontosabb, amit tudnunk kell, hogy tényleg nagyon biztonságos az elektronikus bankok használata.

Az mellett azonban, hogy biztonságos, számtalan szolgáltatást nyújt számunkra. Bármikor ellenőrizhetjük számlaegyenlegünket (a nyitvatartási időtől függetlenül is), pénzt utalhatunk át (ezzel kiváltva a sárga csekkeket is), megváltoztathatjuk a bankkártya limitünket, akár bankkártyát igényelhetünk, ez mellett devizát utalhatunk át, vagy letölthetjük a számlakivonatunkat stb. A szolgáltatások bankonként eltérnek, de az alapműveletek, amivel egyszerűbbé tehetjük az életünket minden banknál elérhető.

Vannak bankok, amelyek már egy magasabb elektronikus banki fokozatba léptek, és mobilbanki szolgáltatásokat is nyújtanak. Hiszen a mobiltelefonnal mindent el

lehet intézni. Egyre növekvő népszerűsége egyszerűségével, könnyen kezelhetőségével magyarázható, illetve azzal, hogy remekül összekapcsolható az internetes banki szolgáltatásokkal.

Érdemes hát kihasználnunk a 21, század vívmányait, amelyek sokkal egyszerűbbé teszik az életünket, és kényelmet hoznak rohanó világunkban.

 

Tarts velünk a jövő héten is!

Előző cikkeink:

A jövőnk a mi kezünkben is van >>>

Hogyan fektessük be a pénzünket? >>>

Lehet jóbarát a bankkártya? >>>

Amikor nincs más kiút, csak a hitel  >>>

Vedd kezedbe az életed >>>

Vezessük be gyermekeinket a pénzügyekbe! >>>

Önerő nélkül nem megy >>>

Hitelfelvétel? Mire figyelj? >>>

Családi költségvetés >>>

Mindent a pénzről >>>

Hogyan teremtődik a pénz? >>>

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top