nlc.hu
Aktuális
Barátja évek óta támogatja Lang Györgyit

Barátja évek óta támogatja Lang Györgyit

Lang Györgyinek olyan barátai vannak, mint csak keveseknek. A súlyos beteg énekesnőt mindenben támogatják, még méregdrága kezelését is fizetik. Zsófi – Györgyi egyik legjobb barátja – évek óta ismeri és szereti az énekesnőt, naponta feljár hozzá, és önzetlenül segít, amiben csak tud.

Barátja évek óta támogatja Lang GyörgyitHosszú évek óta tartó barátság fűzi össze Zsófit és Lang Györgyit. Igazi véd- és dacszövetség alakult ki kettejük között, mindenben számíthatnak egymásra, jóban és rosszban is.

Sajnos az elmúlt esztendőkben elsősorban a Pa-Dö-Dő  énekesnője szorult segítségre, de barátja nem ijedt meg az új helyzettől, nem érezte úgy, hogy az énekesnővel innentől fogva csak probléma lesz. Sőt! Györgyinek csak csettintenie kell, és hűséges barátja ugrik is, akár az éj közepén is, és segít, ahol csak tud: rendbe rakja a lakást, elintézi Györgyi ügyeit, vagy csak segít az énekesnőnek a közlekedésben. Nem kér ő cserébe semmit, csak néhány mosolyt, és azt, hogy lássa, Györgyi rendben van.

– Ezer éve jóban vagyunk, nekem nem teher segíteni Györgyinek. Nem lennék igaz barát, ha magára hagytam volna a bajban. S hogy nem kérek cserébe semmit? Még jó, hogy nem kérek – mondta el Zsófi.

Egyébként barátai emberi nagyságát mutatja, hogy pénzzel is támogatják a Pa-Dö-Dő sztárját. A sclerosis multiplexben szenvedő énekesnőt egy Bécsben élő baráti házaspár hívta meg egy olyan kezeléssorozatra, amelyet Európában még nem sűrűn alkalmaznak. A kezelés lényege, hogy elektromos impulzusokkal ingerlik a test idegpályáit, amitől ideális esetben a leblokkolt idegi kommunikáció újra intenzívvé válik. Györgyi esetében ez azt jelentené, hogy újra képes lenne mozgatni a lábait, így végre felállhatna a kerekes székből, amelybe két évvel ezelőtt kényszerítette a betegsége.
A kezelések pár hete tartanak, a látványos javuláshoz azonban még időre van szükség.
– A barátaim, akik ezt a kezelést végeztetik, nem áltattak. Ha már azt elérik, hogy stagnálni fog az állapotom, már sokat segítettek. Amióta először nyilatkoztam a betegségemről, hetente keresnek meg különböző csodás módszerekkel. Nem ugrom bele mindegyikbe, ez a bécsi orvoslás azonban valamiért megtetszett. Talán azért, mert űrhajósokon tesztelték először. Remek érzés, hogy talán Gagarin, Tyereskova és Lajka kutya is megkapta ugyanezt a kúrát – mondja nevetve. – Súlytalanul lebegni is szeretnék, de ha felállhatnék újra ebből a kocsiból, már attól jól érezném magam. Hálás vagyok a barátaimnak, hogy segítenek, és támogatnak ezzel a kezeléssel.

Barátja évek óta támogatja Lang Györgyit

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top