Aktuális

Szerelem a Vízöntő-kor idejében

Az asztrológia szerint minden 2160. évben az állatöv egy másik jegye kerül a földi életet befolyásolni képes helyzetbe. Most a Vízöntő-kor elején járunk. Ennek az asztrológiai korszaknak a jelmondata pedig: lépjük át a korlátokat, feledjük a régit!

Még a csillagfejtők között is vita folyik az asztrológiai korszakváltásokról. Az azonban bizonyos, hogy az emberiség története óta hét világkorszak telt el, és sok olyan eseménnyel, amely befolyásolta az emberiség sorsát.

 

Asztrológiai korszakok

Szerelem a Vízöntő-kor idején1. Oroszlán-korszak (kb i.e. 10 000 – 8000). A Napnak – amely ennek az állatövi jegynek az uralkodó bolygója – ekkor növekedett meg sugárzási ereje, jelezve a jégkorszak végét. A vele szemben álló (poláris) jegy, az eredetiséget, az ösztönösséget magában hordozó Vízöntő is hatással volt a korra, ami meglátszik például az ebből az időből származó kőeszközökön.

2. Rák-korszak (kb. i.e. 8000 – 6000). Az emberek ekkoriban lakóhelyet építettek maguknak, és kialakultak a kisebb, családi közösségek. Ebből a korszakból sok termékenységvarázsló szobor maradt fenn. A Rákkal szemben álló jegy, a Bak pedig a földdel való kapcsolatot, annak megmunkálását hozta, hatására bontakozott ki a mezőgazdaság.

3. Ikrek-korszak (kb. i. e. 6000 – 4000). Az egymással való kapcsolatteremtést, kapcsolattartást jelenti. Például az írás kialakulását. Az Ikrek szemben álló jegye a Nyilas, amely a munkakultúrában és a civilizációban hozott fejlődést.

4. Bika-korszak (kb. i. e. 4000 – 2000). Ez az egyiptomiak és a görögök ideje. A szilárdságra és a luxusra, a szépségre való törekvés, valamint a Skorpió hatásának köszönhetően az örökkévalóság, a halhatatlanság utáni vágy jelenik meg. Ekkoriban kezdenek el foglalkozni az asztrológiával.

5. Kos-korszak (kb. i. e. 2 000 – időszámításunk kezdetéig). Ez a zsidók és a rómaiak kora. Ekkor lép színre Mózes, akinek szigorú törvényei leszámolnak az előző időszakkal. A rómaiak világhódító terveik megvalósítására törekednek. Poláris jegye a Mérleg, amely a művészetek virágzását hozta el.

6. Halak-korszak (kb. időszámításunk kezdetétől – 2000). Megszületik Jézus, akit a napkeleti bölcsek a csillagok állása alapján kerestetnek. Érdekesség, hogy a korai keresztények titkos jele a hal volt. A vele szemben álló jegy a Szűz, melynek hatására az emberek önfeláldozóbbak lettek, és a tudományok is kezdtek erősebb teret nyerni.

7. Vízöntő-korszak (kb. 2000 – 4000). Hogy pontosan mikor léptünk be, ez még vita tárgyát képezi, talán azért, mert az átmenet lassú és folyamatos. Vannak, akik a felvilágosodás idejére teszik, és a kezdetét a francia forradalomhoz kötik, amely erőszakosan és küldetésszerűen képviselte a felvilágosodás és egyben az elkövetkezendő Vízöntő-korszak filozófiáját is. Míg vannak, akik azt mondják, még csak igen rövid ideje kezdődött. A lényeg, hogy már benne vagyunk, ám, hogy poláris jegye, az Oroszlán, mit hoz, az még a jövő titka…

(A tavaszpont vándorlásával – és a szökőéveket is beleszámítva – a korszakok kezdete és vége között 500 év átfedés is előfordulhat, amit átmeneti korszaknak is nevezünk.)

 

Szerelem a Vízöntő-kor idején

Szerelem a Vízöntő-kor idejénA Vízöntő-kor hajnalán már tapasztalhatjuk mindazt, ami erre az állatövi jegyre jellemző: a lázadást a régi formák ellen. A korlátok átlépését, ami erkölcsi téren azt jelenti, hogy megkérdőjelezzük az eddig áthághatatlannak tartott szabályok létjogosultságát, és a szerelem, a szexualitás köré épült gátak lebomlanak. Úgy tűnik, mintha a szexualitást szabályozó erkölcsi elvek – amelyek többek között vallási parancsolatok, egészségügyi, népesedéspolitikai, családi és tulajdonvédelmi szempontok miatt jöttek létre, és hasznosak voltak a maguk korában – már elveszítették eredetei funkciójukat. A Vízöntő-korszakban sokkal kevesebb házasság köttetik, mint valaha, és a papi nőtlenség is megkérdőjeleződik. (Ezzel szemben egyes szekták egyre népszerűbbek.) Most úgy látszik, az internetes szerelemé a jövő. De mi jöhet még a következő ötszáz vagy ezer évben?!

Erről, illetve, hogy milyen is a szerelem a Vízöntő-korszak idején, többet megtudhatsz a Nők Lapja Ezotéria nyári számából. A lapban találsz asztrológiai krimit, olvashatsz arról is, hogy József Attila vajon öngyilkos lett-e, vagy baleset áldozata volt. Erről a vitát tanúvallomások, jegyzőkönyvek, valamint a horoszkópja alapján folytatjuk. Bemutatjuk, hogyan alkalmazzák a legrégebbi szerelmi mágiákat napjainkban. És izgalmas olvasmányt találhatsz lapunkban a kóborló lelkekről, a médiumokról, a halottlátókról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top