Aktuális

Adósságrendező hitel, tényleg segít megoldani a problémát?

Néhány hete már utaltunk arra, hogy a hiteleinket tudjuk módosítani, esetleg kiváltani egy sokkal kedvezőbb konstrukcióval. Az adósságrendező hitelek a gazdasági válságban igazi főszerephez jutottak.

De lássuk mikor is érdemes ezt a hitelt választani?

A hitelkonstrukciók évről évre változnak a piaci versenynek köszönhetően egyre kedvezőbb hiteleket kínálnak a pénzintézetek. A néhány évvel korábban felvett hitelünkről ezért kiderülhet, hogy nemcsak elavult, de drágább is, mint az újabbak.

Ez főként azokra a hitelekre vonatkozik, amelyek hosszabb távúak, akár 10- 25 évig fizetendőek, mint például a jelzáloghitelek.

 

Adósságrendező hitel, tényleg segít megoldani a problémát?

 

Persze más hiteleinket is kiválthatjuk egy jó adósságrendező hitellel. A személyi kölcsönök, folyószámla hitelek, hitelkártya kiváltása, áruvásárlási kölcsönök elég magas THM-el rendelkeznek. (A THM-ről előző cikkünkben részletesen olvashatsz!) A magas THM pedig magas törlesztő részletet von maga után. Ha ezeket a hiteleket kiváltjuk egy adósságrendező hitellel, amelyeknek jellemzően alacsonyabb a THM-e, akár több tízezer forintot is spórolhatunk havonta, ráadásul a hitelek összevonhatóak, így már csak egy hitelt kell törlesztenünk, sokkal kedvezőbb feltételekkel.

Adósságrendező hitelre tehát akkor lehet szükségünk, ha a drágább kölcsönt szeretnénk olcsóbbra kiváltani, vagy szeretnénk egy hitelt törleszteni a sok helyett.

Az adósságrendező hitel nagy előnye még, hogy kérhetjük könnyített konstrukcióval is, ami azt jelenti, hogy az elején csak a kamatot kell törleszteni egy ideig, így ebben az időszakban, a törlesztő részletünk alacsonyabb lesz, amivel át tudjuk hidalni a pénzügyi problémánkat, majd amikor egy kicsit sikerült összeszedni magunkat, akkor kezdődik a tőke visszafizetése is.

A másik fontos dolog, hogy nemcsak a törlesztő részletet tudjuk vele csökkenteni, hanem extra készpénzhez is juthatunk, a hitelkiváltás révén felvett hitelből visszafizetjük a meglévő hitelt, a fennmaradó részt pedig szabadon felhasználhatjuk.

 

Előző cikkeink:

THM és amit tudni kell róla >>>

Devizahitel -miért csapolja meg a családi kasszát? >>> 

Elektronikus bank, a 21. század szolgáltatása  >>>

A jövőnk a mi kezünkben is van >>>

Hogyan fektessük be a pénzünket? >>>

Lehet jóbarát a bankkártya? >>>

Amikor nincs más kiút, csak a hitel  >>>

Vedd kezedbe az életed >>>

Vezessük be gyermekeinket a pénzügyekbe! >>>

Önerő nélkül nem megy >>>

Hitelfelvétel? Mire figyelj? >>>

Családi költségvetés >>>

Mindent a pénzről >>>

Hogyan teremtődik a pénz? >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top