Aktuális

Ecsetvonás a mosolygós hétköznapokért

Egy gyermek mosolya mindennél fontosabb. Ám sajnos néhányuknak nem adatik meg az egészséges, gondtalan és vidám gyermekkor. Látva a szomorú arcokat sokunkban megvan az akarat, hogy tegyünk valamit a kis betegekért, de nem tudjuk hogyan.

Ecsetvonás a mosolygós hétköznapokért
Tíz évvel ezelőtt néhány édesanya összefogása révén elindult a Mesefal program, melyhez azonnal csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is, és mesefigurákkal, valamint kedves rajzokkal kezdték el kidíszíteni rendelőintézetek és kórházak gyermekosztályainak falait, hogy élettelivé és szebbé tegyék az “ottlakók” mindennapjait.

A kezdeményezés mára országos méretű összefogássá duzzadt, melyhez bárki csatlakozhat. A legfontosabb a jókedv és a lelkesedés.

Az elmúlt években önkéntesek és kórházi dolgozók százai segítettek színesebbé varázsolni a kórházak falai közt élő gyerkőcök életét, sőt a kezdeményezéshez, olyan hírességek is csatlakoztak, mint Farkasházi Réka, Kandász Andrea, Demcsák Zsuzsa, Gombos Edina, Némethy Marcsi, és Homonnay Zsolt. „A gyerekek szívesebben jönnek a vizsgálatokra, ha barátságos mesefigurák fogadják őket a kórházakban” – mondja Jakus Edina, a Mesefal program vezetője.

Ecsetvonás a mosolygós hétköznapokért

A Vanish-nek sem okozott különösebb fejtörést, hogy a jó ügy mellé álljon-e. Ezért indította el a Fessen mosolyt az arcokra! programot, melyet bárki támogathat, aki Vanish termékeket vásárol 2010. július 15. és augusztus 31. között. A bevételből ugyanis a Reckitt Benckiser 2,5 millió forintot ajánl fel a kezdeményezés javára. Két évvel ezelőtt a Foltmentes Adomány program kapcsán a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal már támogatták együtt a rászorulókat. Az idén, pedig úgy döntöttek, a gyermekkórházak, gyermek-egészségügyi intézmények szebbé tétele mellett szállnak síkra.

Ecsetvonás a mosolygós hétköznapokért„Köztudott, hogy ezen intézmények nagyon komoly forráshiánnyal küzdenek, a legtöbb esetben nem tudnak áldozni a várók, kórtermek és folyosók díszítésére. A Fessen mosolyt az arcokra! programmal ezen szeretnénk változtatni” – mondta Molnár Emese, a Reckitt Benckiser marketingvezetője.

Ám a Mesefal programmal nem csak a beteg kisgyerekek nyerhetnek sokat. Azok a fogyasztók, akik a Vanish révén szeretnék támogatni a kezdeményezést, saját csemetéiket is boldogabbá tehetik, hiszen Kidizoom fényképezőgépet, C&A utalványt és családi nyaralást is nyerhetnek.

Június 8-án a Heim Pál Gyermekkórház falain már megelevenedtek a kedves mesefigurák. Július hátralévő részében és augusztusban, pedig három buda- pesti és négy vidéki gyermekkórház falaira fognak felkerülni a festmények Vanish segítségével.

További információk a nyereményjátékról!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top