Aktuális

Tragacsból műalkotás: fonott autó

Közel ötvenéves, rozzant járgányból varázsolt igazi modern műalkotást két amerikai művész. Biztonsági öveket és különleges, környezetbarát anyagokat használtak.
Jeanne Wiley és Ann Conte egyik szomszédjuk udvarában talált rá a 60-as években divatos MG Midget modellre, mely éppen tűzifatárolóként szolgált.  Újrahasznosított és kézműves anyagok segítségével komplett átalakítást végeztek rajta, hogy egy teljességgel újszerű, szemrevaló dizájnt hozzanak létre. Wiley, a szövő múlttal rendelkező kerámikus elmondása szerint “a projekt legfőbb céljai az újrahasznosítás, az új funkciók megteremtése és a fenntarthatóság voltak.”
 
Tragacsból műalkotás: fonott autó
 
Összesen körülbelül 460 méternyi régi biztonsági övből fonták a külső burkolatot, amit aztán a  kocsi fém külsejéhez erősítettek. A belső kialakításánál, az ülések és a padló elkészítésénél, illetve a szélvédőnél is DuPont Corian újrahasznosított anyagot használtak.

A kocsi egyik legnagyobb érdekessége a sebességváltó, ami gyakorlatilag egy csokornyi, kerámiából készült virág. Ann Conte keramikus és festő élő virágokat öntött agyagba, úgy készítette a formákat. A hátsó lámpák szintén kerámiából készültek, és élénk, pszichedelikus narancs, vörös és sárga égitestekként pompáznak.

 
Tragacsból műalkotás: fonott autó
 
Attól nem kell tartani, hogy a forgalomban összekoszolódna a világos burkolat vagy a különleges sebváltó: motor ugyanis nincs már a járműben, amit egyébként a South Shore Art Center kiállításán mutattak be.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top