Aktuális

Jóslási módszerek – A pókot vagy a kavicsot választod?

A futball-világbajnokság egyik sztárja Paul volt, a polip. Mindig megjósolta a nyerő csapatokat. Ha polipot nem is, de egy pókot bármikor beszerezhetsz, és megkérheted arra, hogy árulja el a jövődet. A pókok ugyanis hivatásos jövendőmondók.

Az oberhauseni tengeri akváriumban élő, kétéves polip, Paul az akváriumba helyezett csapatok nevéből pontosan megjósolta, illetve kiválasztotta, kik fognak nyerni az idei futball-világbajnokságon.

Sokan manipulációra gondoltak, pedig ez az egyik legrégebbi jóslási forma, csak éppen eleink pókkal alkalmazták, mégpedig a szerencsejátékok területén.

Hogyan?

A 17. századi Genovában számlottózó emberek többek között a szerencsét hozó pókhoz fordultak segítségéért, hogy a nyerő számokat megtudják. Felírták a lottószámokat, aztán üvegbe dobták, hogy majd mindent jól lássanak. Ezután egy pókot tettek az üvegbe, és az üveget lezárták. Állítólag azok a számok nyertek, amelyeket a szorgalmas pók befont, vagy amelyeket felfelé vitt magával.

 

A pókot vagy a kavicsot választod?

 

Este hozza a pók a szerencsét

A szerencsehozó pók legendája a mohamedán vallásban gyökerezik. A történet szerint, amikor Mohamed menekülés közben egy Mekka környéki barlangban rejtőzött el, egy keresztes pók gyorsan hálót szőtt a barlang bejáratára. Ezzel úgy megtévesztette az üldözőket, hogy elvesztették a próféta nyomát, aki így megmenekült. A pókot a mohamedánok szent állatnak tekintik, a babonások pedig azt állítják, hogy egy pókot eltaposni balszerencsét jelent.

A póknak a Föld legkülönbözőbb pontjain jövendőmondó képességet tulajdonítanak, miszerint:

– Reggel pókot látni bánatot hoz.

– Délben pókot látni gondot jelent.

– Délután pókot látni kellemes meglepetésben lesz részünk.

– Este pókot látni szerencsét hoz, reményt kelt.

 

Kavics hozza a szerelmet

Még tart a nyár, és akiknek olyan szerencséjük van, hogy víz partján, a természetben nyaralhatnak, és kíváncsiak arra, hogyan alakul a szerelmi életük, megtalálják-e az igazit, netán most ismerkedtek meg szerelmükkel, azoknak ajánljuk, próbálják ki a kavicsjóslást.

A pókot vagy a kavicsot választod?

Hogyan?

A régi szabály szerint egyszerűen egy maroknyi kavicsot kell kimarkolni a folyóvízből, tóból, tengerből. Ha a kihalászott kövecskék páros számúak, akkor biztos, hogy rövid időn belül megtalálja az igazit. Ha páratlan számúak a kövek, akkor még egy évet várni kell a nagy szerelemre. Ha a kövecskék között esetleg egy kis kukac is tekereg, akkor a páros kövek esetén házasságon belül, míg páratlan köveknél házasságon kívül születendő gyermek lehetőségét is mutathatja egy éven belül.

Gyertyával szerezhet pénzt

A gyertyát jóslás és mágia céljából is használják. Régen a gyertyaszertartás alatt még tömjént is füstöltek, hogy erősebb, hatékonyabb legyen a mágia.

Hogyan?

A pénzszerzéshez zöld színű gyertyára van szükség, amelyet balra magunk elé teszünk. Szükségünk van még egy fehér színű gyertyára is, amelyet személygyertyának neveznek, ez jelképezhet bennünket. A fehér gyertyát magunk előtt jobbra elhelyezzük, ezután mindkét gyertyát meggyújtjuk. A két gyertya közé két különböző értékű pénzérmét helyezünk. Mialatt a gyertyák égnek, gondoljunk arra a pénzösszegre, amelyre szükségünk lenne, és azt is lássuk képszerűen magunk előtt, hogy mire szeretnénk költeni. A mágia 15 percig tartson, vagyis a gyertyák 15 percig égjenek, majd először a fehéret, utána a zöldet oltsuk el!

Persze nem árt, ha mágiázás közben is a realitás talaján maradunk és megtaláljuk az arany középutat. Vagyis nem tíz- vagy százmilliókról fantáziálunk, és nem is egy darab desszert ára jár az eszünkben…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top