Aktuális

Életét vesztette egy magyar katonanő Afganisztánban

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint életét vesztette egy 32 éves magyar katonanő, egy társa életveszélyesen, további két katona pedig könnyebben sérült meg a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoját ért hajnali támadásban.
Életét vesztette egy magyar katonanő AfganisztánbanA Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport  (MH PRT) váltásának hazautazó állománya Mazar-e Sharif városba tartott, amikor magyar idő szerint hajnali 3:30-kor Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 km-re egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Az incidens után a konvoj visszatért a PRT táborába, ahol a sérülteket orvosi ellátásban részesítették.

Az elhunyt főtörzsőrmester hozzátartozóit a Magyar Honvédség értesítette, amely során a honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak. A 2006 óta tartó hadműveletekben eddig 2 tűzszerész katona vesztette életét. A hajnalban elhunyt katonanő 2002 nyara óta szolgált a hadseregben, Afganisztán előtt Koszovóban és Macedóniában is járt.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

A kép illusztráció!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top