Aktuális

Hogyan legyek…

Először is, mit NE tegyél ebben a helyzetben:

Ne légy mártír („Sosem foglalkozol velem, de már szóvá sem teszem”), és a párod se kényszerítsd mártírszerepbe („Majd’ beleszakadok, de nekem ez jut, csak robotolok miattatok”), mert ez egy kemény pszichológiai játszma kezdete lehet, amely véres harcba torkollhat. Nem beszélve arról, hogy ezzel maguatokba szuggeráljátok a boldogtalanságot!

Ne sértődj meg, ne vonulj vissza a párod életéből, ne büntesd őt (például kedvesség- vagy szexmegvonással), mert előfordulhat, hogy ezzel elkezditek megásni a kapcsolatuk sírját. Ne büntesd, ha a barátaira olykor mégis van ideje, mert a baráti találkozókon kiengedi a gőzt és levezeti a stresszt!

 

Mit tegyél?

Hogyan legyek...1. Próbáld az ő szemével végiggondolni a napját, életét, egészen attól a pillanattól kezdve, hogy reggel 5-6-7-kor felkel és rohanva megreggelizik – addig, amíg este 9-10-11-kor fáradtan hazaér! Néha muszáj nézőpontot váltanunk ahhoz, hogy megértsük a másikat! Természetesen indulatok nélkül érdemes a tudtára adni (bár nyilván tisztában van vele), hogy kevesli azt a hasznos időt, amit kettesben töltötök!

2. Gondold át, hogyan tudnád segíteni őt! Megosztozhatnátok a háztartási munkán/gyereknevelésen, és cserében váltva túlóráznátok a munkahelyeteken? Vagy beérnétek kevesebb pénzzel is? Kisebb lakás, olcsóbb autó – mi az ára a több együttlétnek? Egyik barátnőm így jutott arra az elhatározásra, hogy inkább megválnak drága (és jókora hitellel terhelt) nagyobb, belvárosi lakásuktól, és gyerekeikkel együtt kiköltöztek a város szélére, egy olcsóbb, kisebb házba. Azóta sokkal többet van kettesben a férjével, és kevésbé stresszes az életük.

3. Kérdezd meg, jelentene-e bármilyen könnyebbséget, ha segítenél neki a munkája „nemszeretem” – például adminisztratív – részében: akár a könyvelésben, a kapcsolattartásban vagy a levélírásban? Lehet, hogy amire neki minden nap hosszú órái mennek el, azt ketten egyetlen este alatt elvégeznétek.

4. Minden hónapban igyekezzetek egy hétvégét, de legalábbis egy napot csak egymásnak szentelni, és fogadjátok meg, hogy ilyenkor csak egymásra figyeltek, „újra megismerkedtek”, és eléritek, hogy ezen a napon/hétvégén csak jó dolgok történjenek veletek! Ha jól sikerülnek ezek az „újbóli randevúk”, a párod is igényelni fogja őket!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top