Aktuális

Kampány a nők pappá szenteléséért

Buszhirdetések révén üzennek a nők a hamarosan Nagy-Britanniába látogató XVI. Benedek pápának, akit arra akarnak kérni, hogy tegye lehetővé nők pappá szentelését.

Kampány a nők pappá szenteléséértAz első hirdetések hétfőn jelentek meg London híres buszainak oldalán, úgyhogy azok széles körben láthatók lesznek, mire az egyházfő szeptember 16-án megérkezik a szigetországba.

A nők felszenteléséért küzdő brit csoport vezetője azt mondta, hogy az egyházon belül még csak lehetőségük sincs álláspontjuk mellett érvelni. Mivel Pat Brown szerint az viszont nem jellemző a britekre, hogy hallgatnak egy témáról, a hirdetések mellett döntöttek. A reklámhadjárat 15 ezer fontba került – közölte. Háromnapos látogatása alatt XVI. Benedek pápa várhatóan találkozik egy női pappal, de ő az anglikán egyházat képviseli.  A katolikus egyház továbbra is kitart amellett, hogy csak férfiakat szentelnek pappá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top